یادداشت

الزامات جهش تولید در سال جدید

نوروز امسال با شرایط منحصر به فردش، از تجربه ی خانه نشینی ها گرفته تا تعطیلی سفرها و دید و بازدیدها در حالی به اتمام رسید که ملت ایران لزوم همبستگی و همدلی را بیش از پیش در این روزهای سخت به نمایش گذاردند. رهبر انقلاب اسلامی نیز در همان لحظات اولیه ی تحویل سال، سال پیش رو را با نامی مزین نمودند، تا پازل نامگذاری سالانه کامل ترشود. سالی مزین به عنوان جهش تولید، که با یک زیرساخت هوشمندانه، به سیاست های اجرایی و عملیاتی کشور سمت و سویی جدید می بخشد.

این نامگذاری می تواند هزارتویی داشته باشد که هر لایه آن سکویی برای پرتاب علم، فناوری و اقتصاد کشور محسوب گردد. البته ایشان در تفاوت رونق تولید و جهش تولید به این مهم اشاره فرمودند که رونق به این معناست که تولید حرکت کند، اما جهش چندین برابرتولید به این معناست که یک اتفاق ویژه رقم بخورد، به گونه ای که مردم آن را حس کنند. قدر مسلم، رهبر انقلاب با این پیام راهبردی خود، همه ی مسئولین، دست اندرکاران حوزه های اقتصادی، دانشگاه ها، متخصصین، فناوران و تمامی بخش های مرتبط را به یک ماموریت مهم و اساسی دعوت نموده اند. از اینرو همه ی حاکمیت  قوایی که در قالب دولت تعریف می شوند، باید بسیج شوند تا شعار محوری امسال به شکل معنی داری تحقق یابد و البته این امر تازه در ابتدای مسیر است و راه زیادی تا رسیدن به هدف غایی پیش روست. موفقیت این راهبرد، چیزی نیست که یک شبه اتفاق بیفتد و نیازمند نگاهی بلند مدت و همتی در خور توجه است تا بتوان با اتخاذ تدابیر و شیوه هایی متفاوت تر به نتایج درخشان تری نائل شد.

اما نکته ی قابل توجه آنجاست، که اگر از تولید و جهش آن صحبت می کنیم باید قبلش موانع تولید را رفع نماییم و الزامات تحقق هر چه بیشتر آن را فراهم نماییم.  جهش تولید اتفاق نمی افتد، مگر با جهش کار و تلاش فردی در سطح یک جامعه و نهادینه سازی باور توانستن در تک تک افراد، که البته این امر خود در گرو اقدامات عملی مسئولان و متولیان امر اعم از دولت، مجلس و رسانه های ملی است. سال هاست که کارآفرینان، فعالان و سرمایه گذاران بخش خصوصی از وجود قوانین مبهم، دست و پا گیر و گاها متناقض گله مندند. جهش تولید مستلزم جهشی شگرف در بکارگیری نخبگان و استعدادها و ایده های جوانان خلاق و پرانگیزه ای است که تا به امروز هم بارها و بارها ثابت نموده اند که با اندکی اعتماد، بخش اعظمی از مرزهای دانش، کار و اقتصاد را جابه جا نموده اند. رونق و جهش تولید به معنای رونق و جهش فعالیت های مولد در اقتصاد است که درست در نقطه مقابل فعالیت های سوداگرانه در اقتصاد هستند، که تاثیری بر رفاه اقتصادی جامعه نداشته و ندارند.

در سال جاری توجه ویژه به نظام استعداد یابی و شایسته سالاری باید در راس امور قرار گیرد و حمایت گسترده ای از کارآفرینان، کلیه ی پارک های علم و فناوری، استارت آپ ها و شرکت متوسط و کوچک صورت پذیرد. البته قدر مسلم ،جهش تولید در فضای غیر رقابتی، رانتی و انحصار گرایانه هرگز محقق نخواهد شد و باید مسیر برای رقابتی شفاف و آزاد بیش از قبل تسهیل گردد. با یک نظر سنجی اجمالی از کارآفرینان و فعالان اقتصادی در خصوص موانع تولید و توسعه کسب و کار، قریب به اتفاق، براین نظرند که برای جهش تولید قطعا نیازمند اصلاح ساختارهای اقتصادی کشور و مقررات زدایی به منظور بهبود فضای کسب و کار کشور می باشیم.

روزهایی را پشت سر می گذاریم که تولید کنندگان کشور در صف اول مبارزه در برابر تحریم ها و فشارهای اقتصادی قرار دارند. سال جهش تولید به این معناست که دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم و دستگاه های قانون گذار و تصمیم گیری می بایست هر چه سریعتر با همفکری و هم اندیشی فضای تولید را برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور هموارتر نمایند. این موتور محرکه در صورت کارکرد صحیح می تواند، پیشران نجات بخش اقتصاد کشور باشد.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا