آخرین اخبارعلمی و فناوری

ویژگی‌ها و اهداف شرکت های دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان و یا موسسات دانش بنیان ، به موسسات حصوصی و یا تعاونی هایی اطلاق می شود که بر پایه دانش در راستای گسترش اختراع و نوآوری تشکیل شده و در جهت توسعه اقتصادی فعالیت می کنند.به عبارتی در این شرکت ها ، دانش و فناوری، جزئی جدایی‌ناپذیر از دارایی های آن‌ها می باشد .

شرکت های دانش بنیان ، اصولا به منظور هماهنگی میان علم و ثروت ایجاد می شوند و از اینرو سال هاست که اصطلاح شرکت ها و فعالیت های دانش بنیان در فرهنگ لغت کشورهای توسعه یافته ، امری بدیهی و جا افتاده است. از آنجایی که شروع به کار این شرکت ها عموما توسط نخبگان جوان و خلاق صورت می پذیرد، بعضا بسیاری از افراد از فرایند تاسیس و ثبت آن اطلاعات چندانی ندارند.

شاید بسیاری از کارآفرینان و نخبگان جوان لزوم ثبت فعالیت های خود را قالب یک شرکت دانش بنیان ندانند و از چند و چون آن بی اطلاع باشند. یادتان باشد ، ثبت شرکت دانش بنیان فواید و مزایای بیشماری دارد و می تواند از شما در برابر سودجویی سوءاستفاده کنندگان نسبت به ایده و کسب و کارتان محافظت نماید. چرا که شما بصورت قانونی ایده ها، خلاقیت ها و اختراعات خود را به ثبت می رسانید تا بتوانید در آینده آن را تبدیل به یک کسب و کار و فعالیت کارآفرینانه نمایید. شرکت دانش بنیان، اساساً کالا تولید نمی کند و عموماَ، زمین یا ماشین آلات خاصی نیز ندارد. بلکه همیشه عده ای از افراد تحصیلکرده و با تجربه اطلاعاتی تولید می کنند که این اطلاعات ، محصولات اصلی شرکت محسوب شده و برایشان درآمدزایی دارد.

اما نقطه ی آغاز کار شما کجاست؟ زمانی که شما متوجه شده اید که محصول یا ایده شما می ‌تواند به مرحله تجاری‌ سازی برسد، زمان آن است که شرکت خود را ثبت نمایید. برای دانش بنیان بودن ، متمایز بودن محصول شما و میزان پیشرفته بودن آن نسبت به سایر محصولات موجود در آن حوزه حائز اهمیت است. یادتان باشد برای دانش بنیان شدن حتما باید سطح فن آوری ارائه شده توسط شما شرایط ذیل را دارا باشد. محصول ارائه شده توسط شما باید به نحوی باشد که کپی کردن از آن راحت نبوده و پیچیدگی و ظرافت خاصی داشته‌ باشد. سپس کنترل کیفیت ایده یا محصول مربوط به خود شرکت باشد و سوم اینکه کارکردهای پیچیده‌ای در محصول ایجاد شده باشد. به همین منظور در هنگام ثبت شرکت دانش بنیان، کالاها به دو سطح  فن‌آوری بالا یا هایتک و فن‌آوری های متوسط تقسیم بندی می شوند.

ملزومات ثبت محصول شما در فرایند تولید هم دارای شرایط خاصی است. محصول شما باید حداقل به مرحله تولید آزمایشگاهی رسیده باشد و قابلیت ‌های آن عرضه شود تا قابل قبول سامانه ارزیابی باشد. در این راه ، حصول یکسری از شاخصه های عمومی همچون حداقل دارای مدرک کارشناسی، حداقل سه سال سابقه فعالیت کاری یا علمی در حوزه فعالیت شرکت و یا سابقه مدیریتی، دارای حداقل یک اختراع ثبت شده ارزیابی شده و … نیز نیاز است.

مزایای شرکت دانش بنیان
مزایای شرکت دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان با اهداف متنوعی روی کار می آیند. محصولات و خدمات شرکت های دانش بنیان می توانند در بازه زمانی کوتاه، نتیجه بی نظیری در بازه ی بزرگی از صنعت، اقتصاد و خدمات در حوزه ی های مختلف در اختیار جامعه قرار دهند و باعث رونق جنبه های مختلف هنری، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی و علمی در کشور شوند.

اگر همین الان شما هم به عنوان یک نخبه ی جوان و کارآفرین خلاق می خواهید شرکت دانش بنیان خود را ثبت نمایید باید بیزینس پلن خود را در پارک علوم و فناوری ارائه دهید و پس از تایید نهایی این لایحه و چگونگی تجاری سازی، ایده‌هایتان را مطرح ‌کنید و شرکت خود را ثبت نمایید و از مزایای بی شمار آن بهره مند شوید.

مهسا صالحی – ارشد مدیریت مالی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا