اقتصادی

سایه سیاه دلالان بر صنعت خودرو

به گزارش نقش نیوز؛ صنعت خود روی ایران روزهای خوبی را سپری نمی کند.  قیمت های خودرو ها در کارخانه ها و آنچه در بازار مشهود است زمین تا آسمان فرق دارد و همین نوسانات قیمت خودرو در بازار سبب شده است که دستان سودجویان در این امر کوتاه نماند و تا جایی که می توانند قیمت ها را براساس میل خود کم و زیاد  کنند. البته عده ای هم این نوسانات قیمت را به گردن خودرو سازان می اندازند. در چند سال گذشته با افزایش تورم و تحریم ها، خودرو سازان با مشکلات بسیاری از جمله تهیه قطعات مورد نیاز دست و پنجه نرم می کنند. با توجه به مشکلات بسیاری که شامل حال خودرو سازان است اما انها پای کار بودند و به تولیدات خود ادامه دادند تا نیازهای داخلی برطرف شود.

شرکت سایپا،  در امر تولید توانسته گام های موثری بردارد این شرکت در سال 98   توانست 415 هزار دستگاه انواع محصولات تولید و به خودروساز اول کشور تبدیل شود. همچنین در سال 98 توانست 435 هزار دستگاه خودرو به فروش برساند. علی رغم مشکلات تحریم و شرایط آزاد سازی و ترخیص قطعات در گمرک ها، این شرکت پای کار بود و با تامین نیازهای داخلی کشور تا حدودی مانع واردات خودرو به ایران شد.

* سایپا زیر لبه تیغ

این روزها انتقادات بسیاری به قیمت خودروهای شرکت سایپا است و عده ای قیمت خودروهای این شرکت  را نجومی قلمداد کردند. پراید از خودروهای پر طرفدار شرکت سایپا است که در در جدید ترین اعلام قیمت آن، موجی از انتقادات را به همراه داشت البته این افزایش قیمت پراید به دلیل نوسانات اقتصادی و تحرکت بازار است. آخرین فروش پراید توسط شرکت سایپا به 5 ماه گذشته بر می گردد که با قیمت 37 میلیون و 500 هزارتومان اعلام شد.

حسنکریمی سنجری، کارشناس حوزه صنعت خودرو درباره موج انتقادات به قیمت خودرو در گفتگو با خبرنگار اقتصادی تفاهم آنلاین، گفت: زمانی که تورم در کشور رشد پیدا می کند اما قیمت خودروها در کارخانه ها برا ساس تورم افزایش پیدا نمی کند باید شاهد چنین قیمت هایی در بازار باشیم. زمانی هم که  شرکت سایپا فروش کارخانه ای خود را اعلام می کند مردم به دلیل اختلاف زیاد قیمت کارخانه و بازار به کارخانه ها هجوم می اورند و همین امر سبب می شود دلالان هم ورود پیدا کنند.

این کارشناس ادامه داد: از سال 96 تا کنون، خودرو سازان افزایش قیمت نداشتند. با افزایش تورم قیمت خودرو در کارخانه ها افزایش پیدا نکرد و همین امر سبب شد تا دلالان هم از این فرصت نهایت استفاده را ببرند. قیمت های کاذبی که در بازارها اعلام می شود سبب افزایش قیمت و تشویق مردم به خرید خودروها با قیمت بازار شد. اگر افزایش قیمت در کارخانه ها بر اساس تورم صورت می گرفت اکنون تولیدات خودروسازان هم بیشتر می شد و با فروش مستقیم از ورود دلالان هم جلوگیری می شد.

* هجوم دلالان به بازار خودرو

بازارهای سیاه  دلالان، تیشه به ریشه صنعت خودرو می زند. خودروسازانی که با مشکلات فروان همچنان به تولید مشغول هستند و در امر اشتغال کمک بسیاری به اقتصاد کشور می کنند، باید اعلام قیمت خودروها  با توجه به افزایش تورم توسط درگاه های کارخانه صورت گیرد تا بازار سیاه هم از بین برود. معاون دفتر خودرو نیروی محرک وزارت صنعت، معدن و تجارت در این زمینه اعلام کرد که دلالان قیمت پراید را افزایش دادند و قیمت فعلی آن که بیش از 80 میلیون تومان است پذیرفتنی نیست. همچنین این مسئول در ادامه از مردم خواست صبوری کنند تا تکلیف قیمت ها مشخص شود و دیگر بواسطه فعالیت دلالان، بازار خودرو با التهاب رو به رو نمی شود.  

کریمی سنجری، کارشناس صنعت خودرو درباره بازار سیاه صنعت خودرو به خبرنگار تفاهم آنلاین، افزود: برای قیمت ثابت در بازار خودرو نیاز به بازار ثابت و اعلام قیمت نهایی خودرو در بازار توسط خودرو سازان است. قیمت خودرو باید در کارخانه اصلاح شود. قیمت گذاری ثابت می تواند دست دلالان از صنعت خودرو را کوتاه کند.

* جای خالی حمایت دولت از خودرو سازان

خودرو سازان برای تولید و کنترل قیمت نیاز مبرم به دولت دارند. خودرو سازان با حمایت های دولت می توانند به اهداف خود برسند، همچنین دولت با کنترل قیمت ها می تواند از ورود بازار سیاه به صنعت خودرو جلوگیری کند.نبود راهبرد صحیح در نهاد دولت برای حمایت از صنایع خودروسازی سبب رشد گلخانه ای و بهره وری صنعت خودرو در کشورمان شده است. کریمی سنجری با تاکید بر اینکه با ترخیص قطعات در گمرک  و اصلاح قیمت خودرو در کارخانه ها می تواند از خودرو سازان حمایت کند، گفت: دولت با در نظر گرفتن وام های کم بهره به خودروسازان می تواند سرمایه به گردش خودرو سازان کمک کند تا تولیدات با کیفیت بیشتری به بازار عرضه شود و زمانی که قیمت خودرو ها در کارخانه ها اصلاح شود، شرایط ایده ال در صنعت خودرو بر قرار می شود و دیگر شاهد بازار سیاه نخواهیم بود.

به گزارش نقش نیوز؛ افزایش قیمت این روزهای پراید به دلیل تشنگی مردم برای سرمایه گذاری از طریق خودرو است و دلالان هم با سواستفاده از خبر توقف تولید پراید سبب شدند تا قیمت نجومی این خودرو در بازار اعلام شود. برای جلوگیری از بازار سیاه خودرو داخلی باید قیمت ها توسط کارخانه ها با توجه به افزایش تورم ها ارائه شود. دولت با حمایت های خود شرایطی ایجاد کند تا خودرو سازان به تولیدات انبوه خود ادامه دهند و با فروش خودروهای خود از طریق درگاه مستقیم، مانع نوسانات قیمت در بازار داخلی شوند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا