فرهنگی

شناسایی ۲۰۰ موسسه آموزش عالی آزاد غیرمجاز/مجوز جدیدی برای تاسیس موسسه صادر نمی‌کنیم

به گزارش نقش نیوز، دکتر فرزانه شمیرانی ضمن بیان این مطلب از شناسایی ۲۰۰ موسسه آموزش عالی غیرمجاز در کشور خبر داد و در خصوص روش شناسایی موسسات غیرمجاز تاکید کرد: اسامی تمامی موسسات مجاز آموزش عالی در سایت وزارت علوم ثبت شده و تمام افراد می‌توانند با مراجعه به این سایت اسامی را دریافت کنند، در واقع موسسات غیرمجاز از طریق متقاضیانی که به این موسسات مراجعه و مدارک جعلی دریافت کرده‌اند و همچنین صنف موسسات آموزش عالی مجاز شناسایی می‌شوند.

وی در ادامه تاکید کرد: البته موسسات آموزش عالی غیرمجاز از طریق سایت‌هایی که اطلاع‌رسانی‌های جعلی می‌کنند نیز شناسایی می‌شوند و این مجموعه اطلاعات را به دفتر حقوقی وزارت علوم، به منظور پیگیری معرفی خواهد شد.

مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم با تاکید بر این‌که تعداد متولیان امر آموزش عالی کشور را بالا عنوان کرد و گفت: علاوه بر وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و سایر وزارتخانه‌ها، موسسات آموزش عالی اما اولین اتفاقی که باید بیفتد این است که اسامی موسسات مجاز آموزش عالی در سایت وزارتخانه‌ها نیز اطلاع‌رسانی شود که البته اطلاعی این امر انجام شده یا خیر، اما وزارت علوم این اقدام را انجام داده است. ضمن این‌که وزارت علوم فقط زیرمجموعه خود را رصد می‌کند و موسساتی را بررسی می‌کنیم که برچسب وزارت علوم را دارند و موسسات غیرمجاز سایر وزارتخانه‌ها ارتباطی به ما ندارد.

دکتر شمیرانی در خصوص نظارت بر عملکرد موسسات آموزش عالی اظهار کرد: ما دنبال این هستیم که در این زمینه هماهنگی با وزارتخانه‌های دیگر انجام شود و آنها نیز اسامی موسسات آموزش عالی آزاد و مجاز خود را روی وب‌سایت‌های خود بارگذاری کنند و یکی از راهکارهای جلوگیری از تخلف این است که اطلاع‌رسانی گسترده‌ای اتفاق بیفتد.زیرا اگر وزارتخانه‌ها، اسامی موسسات آموزش عالی آزاد خود را بر روی سایت خود درج کنند شاهد بروز تخلفاتی نخواهیم بود که البته ما این موضوع را در قالب سامانه‌ای در سایت وزارت علوم قرار دادیم. ضمن این‌که شماره تلفن‌هایی را بر روی سایت قرار دادیم که افراد بتوانند از طریق این شماره‌ها تماس بگیرند و در خصوص اعتبار موسسات مورد نظر از ما سوال بپرسند.

مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم در خصوص نحوه‌ صدور دریافت مجوز ایجاد موسسه آموزش عالی آزاد نیز گفت: افراد برای دریافت مجوز به وزارت علوم مراجعه می‌کنند و یکسری مدارک را دریافت می کنند، سپس صلاحیت‌های عمومی آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد بعد از تایید، تقاضاها به شورای گسترش ارائه می‌شود و در آن شورا موافقت اولیه کسب می‌شود

وی ادامه داد: در مرحله بعد افراد باید برای تامین مکانی برای موسسه اقدام کنند و بعد از بازدیدهای صورت گرفته تایید قطعی را از وزارت علوم دریافت کنند و در نهایت زمینه‌ فعالیت فراهم می‌شود و بعد از بازرسی‌های مجدد و نظارت‌هایی که انجام می‌شود موسسات می‌توانند فعالیت خود را شروع کنند.

وی در خصوص برخورد وزارت علوم با موسسات غیرقانونی، اظهار کرد: ما اسامی این موسسات را به دفتر حقوقی وزارت علوم اعلام می‌کنیم و از مجلس شورای اسلامی نیز درخواست کردیم که شعب ویژه برای برخورد با چنین موسسات متخلفی را در قوه قضاییه در نظر بگیرند تا برخوردها با موسسات سرعت بیشتری داشته باشد چرا که اگر این سرعت افزایش یابد بازخورد عمومی بهتری خواهد داشت.

مدیرکل دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم با تاکید بر این‌که مجوز جدیدی برای تاسیس موسسه آموزش عالی صادر نمی‌کنیم، گفت: موسسات آموزش عالی آزاد مجاز هیچ گونه مدرکی صادر نمی‌کنند و فقط گواهی ارائه می‌دهد و ساعات آموزشی مجاز آنها در روز سه تا چهار ساعت است، اما موسسات آموزش عالی غیرانتفاعی مدرک صادر می‌کنند که البته طی سال‌های اخیر هیچ‌گونه مجوزی برای آنها صادر نمی‌شود و آیین‌نامه آنها در حال بازنگری قرار دارد. به محض این‌که در شورای گسترش مصوبه جدید تصویب شود مجوزی ارائه خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا