تأکید قرارگاه آب بر برخورد با مصرف کنندگان دارای مصارف نامتعارف
خراسان جنوبی-رضا بهنام-فرهادی با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین موضوعاتی که به طور ویژه در دستور کار قرارگاه آب می باشد، بحث مدیریت منابع آبی است.
وی به دو راهکاری اشاره کرد که در این راستا در قرارگاه تعریف شده و ادامه داد: یکی از این راهکارها،جلوگیری از هدررفت آب است که شرکت آب و فاضلاب به منظور تحقق این برنامه، اعتبارات ویژه ای را از ردیف های ملی پیگیری کرده و با هماهنگی هایی که با فرمانداران نیز شده، این موضوع به طور ویژه در کمیته های برنامه ریزی شهرستان ها مورد توجه قرار گرفته است.
معاون استاندار متذکر شد: با عنایت به این که گروهی از افراد به ویژه در روستاهای حاشیه شهرها، برای آبیاری مزارع، باغات و مجتمع های دامداری خود از آب شرب بهداشتی استفاده می کنند ، برخورد با این شیوه برداشت نیز در دستور کار قرار دارد.
فرهادی با اشاره به این که برخی از افراد سودجو هم به برداشت آب از پشت کنتور اقدام می کنند، گفت: این افراد که قانون را زیرپا می گذارند، با فشاری که به شبکه تحمیل می کنند، مشکلاتی را برای مردم رقم می زنند که نیازمند برخورد جدی است.
وی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب مکلف است در گام اول با اطلاع رسانی کافی، همه را در جریان تبعات این کار و نیز برخوردهای قانونی که به همراه دارد، قرار دهد و درصورت ادامه پیدا کردن این تخلفات، با متخلفان به طور جدی برخورد نماید.
به گفته وی؛ اگر سطح دانش و آگاهی مردم درخصوص تبعات برداشت های غیرمجاز افزایش یابد، ضمن این که مانع از انجام این کار توسط هر فردی می شوند، در معرفی افراد متخلف نیز همراهی خواهند کرد.
معاون استاندارسپس از مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خواست؛ اقداماتی که در راستای حذف انشعابات غیرمجاز و برخورد با متخلفان صورت گرفته و نیز تأثیر حذف این انشعابات بر شبکه های توزیع آب را به طور جامع و کامل اطلاع رسانی نمایند.
فرهادی با اشاره به شرایط خاص عشایر در بحران کم آبی سال جاری، گفت: موضوع تأمین آب شرب مردم بر هر کاری مقدم است و در این راستا، ضمن این که باید از توان همه دستگاه ها استفاده شود، می بایست برای هر تانکر آبرسانی سیار، جایگزینی هم لحاظ شود که در صورت بروز مشکل برای خودرو یا راننده، در آبرسانی به مناطق هدف، خللی ایجاد نشود.
وی ضمن تشکر از اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان در زمینه تأمین آب پایدار، خاطرنشان کرد: علیرغم مشکلات عدیده ای که در تأمین منابع آبی و مالی وجود دارد، اقدامات شرکت آب و فاضلاب استان، قابل تقدیر است.
به گفته وی؛ با توجه به تأثیر شاخص ها در تأمین اعتبارات، شاخص های برخورداری نیاز به بازنگری دارند، لذا باید تیمی متشکل از کارشناسان دستگاه های متولی، این موضوع را به طور ویژه دنبال کنند تا نواقصی که در حال حاضر در تخصیص اعتبارات وجود دارد، از بین بروند.
معاون استاندار با بحرانی خواندن شرایط استان به لحاظ کمبود منابع آبی، خاطرنشان کرد: با توجه به این که کل اعتبارات بحران به وزارتخانه ها پرداخت می شود و از این محل، ریالی در اختیار استان قرار نمی گیرد، دستگاه ها می بایست این اعتبارات را به طور ویژه در حوزه ملی پیگیری نمایند.
فرهادی متذکر شد: چنانچه به فکر تأمین آب روستاها و مناطق عشایری نباشیم، بدون تردید با خالی شدن مناطق از جمعیت و مهاجرت افراد به حاشیه شهرها خواهیم بود.
وی به موضوع ساخت و سازها در خارج حریم روستاها نیز اشاره کرد و گفت: باید با استفاده از ظرفیت دهیاران از انجام این تخلفات در همان بدو کار جلوگیری شود.
شایان ذکر است: بخشی از این جلسه که با حضور مدیران دستگاه های متولی و فرمانداران(به صورت ویدئو کنفرانسی) برگزار شد، به طرح مشکلاتی اختصاص یافت که توسط مردم به قرارگاه آب منتقل شده بود . رفع مشکل در روستای حسن آباد تا دو هفته دیگر، در روستاهای گل فریز و عیلکی تا چند روز آینده و در چرمه سرایان تا آخر سال از مصوبات این جلسه بود.