آخرین اخبارصنعت-معدن-تجارت

ایده پویان روشهای جدید صداگیری را لو داد

افزایش آلودگی صوتی بر مشکلات انسان پرمشغله امروز افزوده است، به طوری که بسیاری به دنبال فضایی آرام برای برطرف کردن خستگی خود هستند. از طرف دیگر گسترش زندگی آپارتمانی و نازکی دیوارهای ساختمان ها موجب نارضایتی همسایه ها از یکدیگر شده است. اگرچه روش های زیادی برای ایجاد عایق صوتی وجود دارد اما بسیاری از آنها در تضاد با سلامت انسان و محیط زیست هستند. از طرف دیگر با توجه به افزایش آلودگی های صوتی، بسیاری از این عایق ها دیگر کارآمد و مفید نیستند. از اینرو شرکت ایده پویان اقدام به معرفی عایق صوتی نانو فوق پیشرفته به عنوان بهترین و جدیدترین عایق صوتی کرده است.

نوشته های مشابه

چرا باید از عایق صوتی نانو استفاده کرد؟

در پاسخ به این سوال شرکت ایده پویان به معایب سایر عایق های صوتی اشاره کرده است. یکی از قدیمی ترین عایق های صوتی و حرارتی، پشم شیشه است. اگرچه استفاده از پشم شیشه مقرون به صرفه است اما در بسیاری از مواقع ایجاد حساسیت پوستی و تنفسی می کند. همچنین کارایی آن بسیار کم است و نمی توان آن را یک عایق صوتی مناسب دانست. یکی دیگر از عایق های صوتی متداول، پشم سنگ است که استفاده از آن به دلیل مقاومت کم به رطوبت (احتمال کپک زدن بالا)، صداگیری پایین و ضخامت بالای کار محدود شده است.

فوم پلی اورتان از دیگر عایق های صوتی است که شرکت ایده پویان استفاده از آن را توصیه نمی کند. این عایق صوتی اگرچه نصب آسان و صداگیری مناسبی دارد، اما مواد تشکیل دهنده آن غیر بازیافت است.  از اینرو استفاده از آن به علت تعرض داشتن با مسائل زیست محیطی باید محدود شود. در کنار موارد ذکر شده بسیاری از دیگر عایق های صوتی همچون پشم سرباره، عایق الاستومری، فوم ایکس پی اکس، یونولیت و …. استفاده می کنند که هر کدام از آنها به نوعی در مغایرت با سلامت انسان و محیط زیست هستند. همچنین برخی از آنها ضخامت بالایی دارند (افت کیفیت کار). یا استفاده از برخی دیگر از آنها موجب زردی و حتی کپک زدگی (به علت عبور رطوبت از خود) دیوارها می شود.

در مقایسه با موارد ذکر شده، عایق صوتی نانو الیاف نه تنها در سازگاری کامل با محیط زیست و سلامت انسان ها است، بلکه قیمت تمام شده آن نیز مقرون به صرفه است. از طرف دیگر ضخامت نهایی کار پایین است که این امر به ویژه در عایق های روکار موجب عدم اثرگذاری بر زیبایی دیوارها می شود. همچنین هر چه دانسیته عایق کمتر باشد میزان اثرگذاری آن بر جذب صوت نیز بیشتر خواهد بود. عایق های صوتی نانو به دلیل تخلخل بالا، دانسیته پایین و جذب صوت بالایی دارند.

در نهایت باید بر این امر تاکید کرد که عایق صوتی نانو بیشترین جذب صوت را در مقایسه با سایر عایق ها دارد و کارایی آن حدود 85 درصد است. به همین دلیل شرکت ایده پویان عایق های صوتی نانو و نانو الیاف را بهترین گزینه برای حذف اصوات مزاحم معرفی کرده است.

عایق صوتی نانو و نانو الیاف چگونه مانع از انتقال صوت می شوند؟

ایده پویان معتقد است که عایق صوتی نانو به واسطه ویژگی های منحصربفرد خود همچون نسبت طول به قطر بالا، سطح ویژه بالا و ساختار متخلخل موجب جذب امواج صوتی می شود. جذب صوت یک نوع تبدیل انرژی است، از اینرو انرژی صوتی در عایق صوتی نانو به گرما تبدیل می شود. به بیان دیگر فشار حاصل از صوت موجب نوسان مولکول های هوای موجود در حفره ها، با فرکانسی مشابه با امواج صوتی می شود. این نوسانات میزان انرژی صوت را به دلایل افزایش اصطکاک، کاهش تکانه و تغییر سطح دما کاهش می دهد.

ایجاد محیطی آرام با عایق صوتی نانو

مزایای استفاده از نانو در عایق های صوتی چیست؟

شرکت ایده پویان بر اساس 17 سال تجربیات خود در عرضه و اجرای انواع عایق های صوتی مزایای استفاده از عایق صوتی نانو را ضخامت کم آن، قابلیت رنگ‌کاری، امکان نصب کاغذ دیواری و نصب آسان دوستدار محیط زیست و نداشتن زیان برای انسان بیان کرده است. همچنین از دیگر محاسن عایق صوتی نانو می توان به عدم وجود ترکیبات سمی در ساختار آن اشاره کرد.  از اینرو استفاده از این عایق، سلامت انسان ها و محیط زیست را به خطر نمی اندازد. همچنین بر خلاف عایق های قدیمی، استفاده از آنها موجب زردی و کپک زدگی دیوارها نمی شود. لازم به ذکر است، امکان استفاده از عایق های صوتی نانو به صورت توکار نیز وجود دارد. عایق های توکار از نظر قیمتی نسبت به روکار ارزانتر هستند.

خرید و انتخاب عایق صوتی امری تخصصی است که بدون دریافت مشاوره امکان پذیر نیست. ایده پویان معتقد است قبل از انتخاب عایق صوتی باید از کمک کارشناسان این حوزه بهره برد. کارشناسان بعد از انجام تست صدا تشخیص می دهند که استفاده از عایق صوتی روکار بهتر است یا توکار. نوع و شدت صوت بر تعیین نوع عایق صوتی اثر گذار است. از طرف دیگر در عایق روکار دیگر نیازی به تخریب دیوار نیست این در حالی است که عایق صوتی توکار در فضای بین دو دیوار قرار می گیرد و تخریب الزامی است. بنابراین تمایل صاحبخانه به تخریب یا عدم تخریب نیز بر این تصمیم گیری موثر است.

حذف صداهای مزاحم با عایق صوتی نانو

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا