بانک-بیمه-بورس

انتشار گزارش سندیکای بیمه گران ایران از آثار و پیامدهای شیوع بیماری کرونا بر صنعت بیمه

به گزارش نقش نیوز، این گزارش از تجمیع گزارش های  کارگروه های توسعه بیمه ‏های زندگی، شبکه فروش و بازاریابی، بیمه‏ های اتکائی، بیمه‏های مهندسی و انرژی و بیمه ‏های باربری سندیکای بیمه گران ایران درباره آثار و شیوع بیماری کرونا بر رشته های تخصصی آنها است.
در مقدمه این گزارش آمده است: بدیهی است آثار اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی هرگونه رخداد فاجعه‏ باری اعم از طبیعی و غیرطبیعی پس از انتشار و ظهور، در بلندمدت قابل بررسی و اعلان نظر است اما در همین مدت کوتاه پس از شیوع بیماری کرونا نیز با توجه به اتفاقات رخ داده در دنیا و خصوصا کشور عزیزمان، شدت و اثر آن بر حوزه‏های مختلف اقتصادی و اجتماعی و مشخصا صنعت بیمه تا حدودی قابل پیش بینی است.
در این گزارش تلاش شده است تا به طور مختصر و کاربردی، ابعاد مختلف آثار شیوع گسترده بیماری کرونا بر صنعت بیمه را تشریح و به اتخاذ استراتژی‏های مناسب شرکت‏های بیمه کمک کرده و نقشه راهی برای این امر مشخص کند.
همچنین در بخش پیامدهای احتمالی شیوع بیماری کووید19 بر بخش پولی و اسمی اقتصاد ایران (مرتبط با صنعت بیمه) بر افزایش حجم نقدینگی و نرخ تورم، افزایش کسری بودجه به دلایلی از قبیل کاهش شدید قیمت نفت، افزایش پرداخت‏های انتقالی و تسهیلات به کسب و کارها، کاهش درآمدهای مالیاتی، افزایش احتمالی نرخ ارز و بهبود نسبی بازار سرمایه اشاره شده است.
در ادامه این گزارش آثار و پیامدهای شیوع ویروس کرونا بر رشته های بیمه ای شامل باربری، هواپیما و کشتی، اتومبیل، آتش سوزی، مسئولیت، مهندسی، بیمه های زندگی، بیمه های درمان و شبکه فروش بررسی شده است.
در نتیجه گیری این گزارش نیز آمده است: منفی شدن رشد اقتصادی همگام با اغلب کشورهای درگیر با شیوع بیماری کرونا با بیکاری گسترده همراه است، در حالیکه منفی شدن رشد اقتصادی در دهه‏ اخیر (سال‏های 1391، 1392 و 1397) عمدتاً به علت تحریم‏ها و افت شدید صادرات نفتی بوده است اما به دلیل بیکاری گسترده (چه ایران و چه کشورهای طرف تجاری ایران) اثرگذاری رکود تورمی سال 1399 بر وضعیت اقتصادی کشور فراتر از سال‏های فوق خواهد بود.
در این گزارش همچنین تاکید شده که صنعت بیمه از تمامی بخش‏های اقتصاد ایران، به طور همزمان و یا با وقفه زمانی تاثیرپذیر است که بیشترین ارتباط صنعت بیمه با بخش خدمات، صنعت و ساختمان است. لذا نرخ بیکاری بالا اثرگذاری رکود تورمی بر صنعت بیمه را گسترده‏ تر می‏ کند.
نرخ بیکاری گسترده اغلب از سوی مشاغل موقتی خواهد بود (مرکز پژوهش‏های مجلس، گزارش 17011). این مشاغل اغلب جزء بیمه‏ شدگان بیمه‏ های بازرگانی خرد (نظیر بیمه ‏های عمر اندوخته‏ دار و بیمه بدنه اتومبیل) و بیمه‏ های گروهی (نظیر بیمه درمان یا عمر و حوادث گروهی) نیستند.
در این گزارش تصریح شده است: با افزایش نرخ تورم و نرخ ارز، ارزش سرمایه مورد تعهد بیمه و به تبع آن قیمت اسمی بیمه‌نامه ها افزایش می‏ یابد و لذا این امر موجب رشد حق بیمه تولیدی سرانه هر بیمه ‌نامه می‌شود (به خصوص در بیمه‌نامه‌های اموال و مسئولیت)، اما به دلیل افزایش نرخ بیکاری و فقر در کشور، افزایش نرخ‏های حق‏بیمه محدود می‏ شود.
متوسط حق‏ بیمه عایدشده به ازای هر بیمه‏نامه به علت افزایش احتمالی نرخ تورم و نرخ ارز با شیب ملایم‏تر از سال‏های قبل افزایش خواهد یافت به همین دلیل تعداد بیمه‌نامه فروخته شده به علت افت شدید رشد اقتصادی و نرخ بیکاری بالا بالاخص در بخش‏های خدمات و صنعت، احتمالاً با کاهش همراه خواهد بود.
حق‏ بیمه عایدشده کل صنعت بیمه نیز نسبت به سال‏های گذشته با شیب ملایم افزایش خواهد یافت و پیش‏بینی می‏شود نرخ رشد حق ‏بیمه عاید شده کل به کمترین مقدار خود در سال‏های گذشته برسد.
متوسط نسبت بازده خالص به دارایی‏ های شرکت‎های بیمه (ROA) به دلیل افزایش نسبی ضرایب خسارت، احتمالاً با کاهش نسبی روبرو خواهد بود. متوسط نسبت مطالبات به دارایی‏ های شرکت‎های بیمه به دلیل افزایش فروش اقساطی بیمه ‏نامه ‏ها، احتمالاً با کاهش نسبی روبرو خواهد بود همچنین متوسط نسبت توانگری مالی شرکت‎های بیمه احتمالاً با کاهش نسبی روبرو خواهد بود.
در بخش پایانی نیز استراتژی‏های پیشنهادی برای مقابله با آثار شیوع بیماری کووید19 بر صنعت بیمه مطرح شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا