اجتماعی

اتفاقی بی سابقه با ورود کرونا/ ۱۹۵ میلیون واحد از ساعت کار کم شد

به گزارش ایسنا، شیوع کرونا تاثیر قابل توجهی بر فعالیت در کسب و کارها و اشتغال آن‌ها داشته است؛ از کاهش تولید و فروش، افزایش هزینه‌ها تا تعدیل نیرو و کاهش جمعیت شاغلان.

این در حالی است که از زمان شدت گرفتن و در دوره اسفند تا پایان اردیبهشت‌ماه به دلیل اعمال محدودیت‌ها، در برخی مشاغل توقف فعالیت وجود داشت و یا میزان فعالیت‌ها کاهش پیدا کرد، این موضوعی است که در گزارش‌های رسمی مرکز آمار ایران در فصل بهار به وضوح دیده می‌شود.

در همین رابطه بررسی گزارش مربوط به ساعت کاری شاغلان در بهار امسال نشان می‌دهد حجم ساعت کار انجام شده در طول یک هفته مرجع توسط جمعیت شاغل نسبت به فصل مشابه سال گذشته بیش از ١٩٥ میلیون نفر ساعت کاهش یافته است و از یک میلیارد و ١٢١ میلیون نفر-ساعت به ٩٢٦ میلیون نفر-ساعت رسیده است.

همچنین متوسط ساعات کار هفتگی نیز در این فصل نسبت به فصل مشابه سال قبل با کاهش محسوسی مواجه شده است و از ۴۵.۸ ساعت در هفته در بهار ١٣٩٨ به ٤٠.٤ ساعت در هفته برای هر نفر شاغل در بهار امسال رسیده است که حاکی از کاهش محسوس ساعت کار انجام شده توسط جمعیت شاغل در فصل بهار امسال است.

آنطور که حسین زاده – رئیس مرکز آمار ایران- در این رابطه می گوید، این پدیده در سال‌های اخیر بی سابقه بوده است.

بطور کلی ٥٦.۱ درصد از جمعیت شاغل، ٤٤ ساعت و بیشتر و ٣٦.٧ درصد کمتر از ٤٤ ساعت در هفته مورد بررسی کار کرده‌اند و ٧.٢ درصد نیز در این مدت موقتا در سرکار خود حاضر نبوده‌اند.

این در شرایطی است که در دوره کرونا در برخی مشاغل نیز میزان فعالیت افزایش بیشتری داشته و چندی پیش انصاری-رئیس سازمان اداری و استخدامی- گفته بود که در مواردی از جمله کادر درمان و یا شهرداری ها حتی بیش از ساعت کاری خود فعالیت داشته اند، موضوعی که اخیرا در گزارش پژوهشکده آمار هم به آن اشاره شده بود؛ به گونه ای که اعلام شد در کل بخش‌های کسب و کار ۷.۹ درصد در اسفندماه و فروردین‌ماه و همچنین ۸.۷ درصد در اردیبهشت‌ماه حداقل یک ساعت افزایش کاری داشته است.

به هر صورت با شدت گرفتن شیوع ویروس کرونا، ساعت کاری در برخی مشاغل و از جمله برای کارکنان دولت نیز با کاهش همراه بود و چند ماهی است از هشت به هفت ساعت کاهش پیدا کرده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا