آخرین اخبارعلمی و فناوری

پیگیری وضعیت آنتن‌دهی تلفن همراه در دولت چهاردهم

به گفته وزیر ارتباطات توسعه شبکه فیبرنوری اقدام دیگری برای پیگیری وضعیت آنتن دهی موبایل بوده و امیدوارند که با توسعه شبکه ثابت فیبر، بتوانند بخشی از بار شبکه موبایل را تخلیه کنند که این نیز به بهبود کیفیت منجر خواهد شد.

به گزارش نقش نیوز ، امروزه کاربرد تلفن همراه تنها به تماس گرفتن محدود نمی‌شود و برای جست‌وجو در اینترنت که مهم‌ترین کاربرد آن محسوب می شود، به آنتن قوی نیاز است. اما گاهی اوقات کاربران از ضعیف بودن آنتن دهی در برخی مناطق شهری و روستایی گلایه می‌کنند.

به گفته کارشناسان ممکن است آنتن دهی در مکان‌های روستایی کافی نباشد که در این صورت، متاسفانه غیر از خارج شدن از آن قسمت و رفتن به مکانی که آنتن بالایی دارد، نمی توان کار دیگری انجام داد. نکته قابل توجه این است که کیفیت آنتن دهی تلفن همراه به این بستگی دارد که بین آنتن تلفن و تلفن همراه مانعی نباشد؛ در واقع هر چقدر موانع بیشتری در میان باشد، آنتن دهی کاهش می یابد. در یک مکان شهری با تعداد زیادی ساختمان، این موانع آنتن را ضعیف کرده و در مواقع بدتر آن را کاملا از بین می‌برد.

اما بخشی از موضوع به فرهنگ سازی در این زمینه باز می‌گردد چون برخی از مردم تصورشان این است که آنتن‌های BTS مضر هستند، در حالی که بارها بررسی و اعلام شده است که میزان تشعشات BTS‌ها در کشور ما به مراتب از میزان استانداردی که در دنیاست، پایین‌تر است؛ بنابراین هیچ ضرری برای سلامتی ندارد و در این صورت بسیاری از مشکلات آنتن دهی برطرف می‌شود.حال با وجود تأکید مسئولان در دولت های گذشته و اطلاع‌رسانی‌های لازم به نظر می‌رسد این موضوع در دولت چهاردهم هم مورد توجه قرار گرفته و سیدستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اخیرا درباره آن توضیحاتی ارائه کرده است.

وی درباره مشکلات آنتن دهی تلفن همراه در کشور که در بعضی موارد مشاهده می شود گفت  که اپراتورها باید پاسخگو باشند و اگر چنین نشود، سازمان‌تنظیم‌ مقررات ارتباطات به این مساله ورود می‌کند.  وزیر ارتباطات افزود: چند نکته در بحث آنتن‌دهی وجود دارد که آنها را به شکل جدی دنبال می‌کنیم؛ یکی از موضوعات این است که برخی نقاط کور هستند و ما در حال احصای آنها هستیم.

آنتن تلفن همراه
آنتن تلفن همراه

هاشمی خاطرنشان‌کرد: کار جدیدی که در سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رقم زدیم تا برای همه حوزه مختلف و حتی روستاها بتوانیم آن را اجرایی کنیم، مربوط به پایش میدانی پایش به‌منظور بررسی کمبود پوشش و عدم کیفیت است تا آنها را شناسایی و حل کنیم و خروجی آن را به شکل مرحله‌ای اعلام خواهیم کرد.

وی گفت: در برخی موارد، شهروندان اقدام به نصب تجهیزاتی برای تقویت آنتن‌دهی می‌کنند که باعث ایجاد تداخل فرکانسی شده و یک جاهایی نه تنها باعث بهبود کیفیت شبکه نشده، بلکه آن ‌را بدتر کرده است.

به گفته وزیر ارتباطات توسعه شبکه فیبرنوری بخش دیگری از کار است و امیدوار هستند که با توسعه شبکه ثابت فیبر، بتوانند بخشی از بار شبکه موبایل را تخلیه کنند که این نیز منجر به بهبود کیفیت خواهد شد.

گفتنی است پیش از این وی با حضور در نشست مشترک با اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی که با هدف بررسی وضعیت آنتن دهی تلفن همراه در جاده‌های اصلی و فرعی کشور برگزار شد، تشریح کرد که در در دولت چهاردهم وضعیت آنتن دهی تلفن همراه را مجددا بازنگری کردند، برخی از روستاها دارای پوشش آنتن بوده اما کیفیت مناسبی ندارند، لذا مشکلات موجود احصا و برآورد مالی آن انجام شده است و به دنبال تامین منابع آن هستند تا پوشش مسیرها و روستاها را مطابق با زمانبندی برنامه هفتم توسعه انجام دهند و این امیدواری وجود دارد که خدمات را به مردم سراسر روستاهای کشور بدهیم.

او اظهار کرده بود در حوزه پوشش آنتن در جاده‌ها نیز تاکید شد که پوشش دهی در مناطق کور و حادثه خیز جاده‌ها را با همکاری سایر دستگاه‌ها انجام دهند.

ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا