ایران

آب ؛ابرچالش آینده کشور

معاون آب و آبفای وزیر نیرو در یکی از صفحه‌های اجتماعی نوشت: با روشی که اکنون از آب در کشور بهره‌برداری می‌شود رسیدن به این آرزوها و وعده‌های داده شده، محال است.

به گزارش نقش نیوز،«قاسم تقی زاده خامسی» روز چهارشنبه در صفحه اینستاگرام خود و در واکنش به انتشار گسترده ویدئویی جعلی درباره جنگ بر سر آب در یکی از مناطق کشور نوشت: آب ابرچالش آینده کشور است.وی ادامه داد: «کاندیداهای محترم که قول ایجاد شغل جدید به لشگر بیکاران می‌دهند، باید در نظر داشته باشند که برای ایجاد هر شغل جدید در بخش کشاورزی ۱۰ هزار متر مکعب و در بخش صنعت ۵۰۰ مترمکعب آب نیاز است.»

معاون وزیر نیرو نوشت: این درحالی است که بعد از انقلاب جمعیت ایران ۲.۵ برابر شده و منابع آب‌های تجدید پذیر کشور ۳۰ درصد کاهش یافته است.تقی زاده خامسی در ادامه و در در واکنش به انتشار گسترده ویدئویی جعلی درباره جنگ برسرآب در یکی از مناطق کشور افزود: با وجود آنکه فضای مجازی حسن‌های زیادی دارد اما محیطی برای نشر اکاذیب هم شده است که تکذیب آنها هم مورد توجه دنبال کنندگان قرار نمی‌گیرد.

وی نوشت: این روزها که خشکسالی گریبان کشور را گرفته است و مردم درحال انتخابی بزرگ برای مدیریت آینده کشور هستند، افرادی عامدانه با پخش ویدئوهای ساختگی و یا متعلق به سال‌ها قبل و حتی بی‌ربط، به مشکلات کم آبی دامن می زنند.

معاون وزیر نیرو ادامه داد: هرچند هیچ وقت برسرآب حتی در کشورهای پرآب بین مصرف کنندگانی که بالا دست رودخانه هستند و آنهایی که پایین دست قراردارند صلح برقرار نمی‌شود اما تنازع‌ها هم پایانی ندارد.

به گزارش ایرنا، چندی پیش هم «حمید رضا جانباز» مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: بیش از ۲۱۰ شهر کشور تحت تنش آبی قرار دارند که از این تعداد وضعیت یکصد شهر قرمز است.

وی افزود: همچنین احتمال دارد در برخی شهرها و روستاها که وضعیت بدتری دارند با قطع آب روبرو شویم که تلاش می‌شود از طرق دیگر آب مورد نیاز تامین شود.مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از افزایش تعداد روستاهای که با تانکر آب رسانی خواهند شد خبرداد و گفت: تابستان امسال بیش از هفت هزار روستا در لیست آبرسانی تانکری قرار گرفته اند.جانباز خاطرنشان ساخت: همانطور که پیش بینی می شد امسال سال بسیار سختی به لحاظ بارشی داریم که جزو کم بارش‌ترین سال‌های ۵۰ ساله اخیر است.

تازه ترین گزارش مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی نیز بیانگر آن است که از ابتدای سال آبی جاری( مهرماه ۱۳۹۹) تا ۲۳ خردادماه درحالی ۱۲۹.۷ میلی‌متر بارندگی در کشور رخ داده که این میزان در دوره بلند مدت ۲۲۲.۳ میلیمتر بوده و اختلاف ۴۱.۶ درصدی را نشان می دهد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا