رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی، تهدید کننده تر از بیماری کرونا
رضا بهنام- خراسان جنوبی- خوش خبر با بیان مطلب فوق گفت: بر اساس نظر متخصصان امر، بهترین و مناسب ترین راهکار برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، رعایت همین شیوه نامه های بهداشتی می باشد.
وی با اشاره به تأثیرگذاری بیماری کرونا بر روی زندگی فردی، اجتماعی و شرایط تولیدی و اقتصادی، متذکر شد: نگرانی ها زمانی بیشتر می شود که هر روزه شاهد ابتلای آمار بیشتری از مردم عزیزمان به این بیماری هستیم.
معاون استاندار با بیان این که طبق پیش بینی های وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی استان، امکان رشد تصاعدی مرگ و میرها در روزها و ماه های آتی نیز وجود دارد، گفت: اگر همه عزم خود را برای مقابله با این بیماری و پذیرفتن مسئولیت های اجتماعی جزم نکنیم ، شرایط بدتری را تجربه خواهیم کرد.
رئیس شورای اطلاع رسانی استان با اشاره به کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی در استان از ۷۰ درصد به زیر ۴۰ درصد، افزود : آمارهای کاهشی در این زمینه، بیانگر این است که مخاطب نتوانسته با اقدامات و برنامه های ما ارتباط برقرار کند و یا مردم هنوز به درک درستی از این بیماری و فاجعه و گرفتاری آن نرسیده اند ، لذا در هر دو صورت باید آگاهی بخشی عمومی را افزایش دهیم.
به گفته خوش خبر در شرایط حاد کنونی ، استفاده از شیوه های متنوع اطلاع رسانی، تغییر و بازنگری راهکارها، بررسی اثرگذاری تبلیغات به صورت محیطی و یا چهره به چهره و استفاده از هشدارها و نهیب ها در اطلاع رسانی ها، ضروری به نظر می رسد.
وی با تأکید براین که رعایت شیوه نامه های بهداشتی باید به عنوان امر به معروف در گفتمان متنفذین، متخصصان و دانشگاهیان دیده شود، اظهار داشت: حساس سازی مردم نسبت به این بیماری باید ادامه یابد زیرا عادی پنداری، سمی است که روی همه تأثیر منفی خود را خواهد گذاشت.
معاون استاندار به ابتلاهای خانوادگی نیز اشاره کرد و بیان نمود: دانشگاه علوم پزشکی می بایست در صورت ابتلای عضوی از اعضای خانواده، نحوه عملکرد دیگر اعضا در راستای برخورد با بیمار و انجام اقدامات لازم برای بهبود وی را به آنها تبیین و اطلاع رسانی نماید.
خوش خبر با اشاره به این که خراسان جنوبی جزو ۵ استان اول کشور به لحاظ نرخ بستری بیماری کرونا، قرار گرفته، اضافه نمود: طی مکاتبه ای خواستار تمدید محدودیت ها در شهرهای قرمز استان به مدت یک هفته و اعمال دورکاری ها شده ایم.
به گفته وی؛ اعمال محدودیت ها، اصل کار نیست بلکه باید مردم خود به شیوه نامه های بهداشتی عمل کرده و از سفر و حضور در شب نشینی های خانوادگی، خودداری نمایند.
رئیس شورای اطلاع رسانی استان در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر استفاده از فضای مجازی برای اطلاع رسانی در خصوص رعایت اصل فاصله گذاری مناسب و شیوه نامه های بهداشتی، عنوان نمود: استفاده از ماسک در این فضا به صورت مداوم تکرار شود تا ملکه ذهن مردم قرار گرفته و حساس سازی نسبت به این موضوع را افزایش دهد.
در ادامه مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات شورای اطلاع رسانی استان به ارائه گزارش جامعی از اقدامات صورت گرفته در راستای فرهنگ سازی و اهمیت توجه به مسایل بهداشتی در زمینه ویروس کرونا پرداخت.
نبی زاده گفت: رعایت ضوابط بهداشتی در عزاداری های محرم وصفر، پرهیز از سفرهای غیر ضروری، نحوه اطلاع رسانی در خصوص رعایت شیوه نامه های بهداشتی در مدارس ، اطلاع رسانی در خصوص اولویت استفاده کنندگان از واکسن آنفلوانزا ، افزایش حساس سازی مردم در روستاها با همکاری دفتر امور روستایی استانداری، فرمانداری ها و دهیاری ها ، رعایت پروتکل های بهداشتی در ادارات و اصناف و همچنین اطلاع رسانی در خصوص اهدای پلاسمای خون توسط بهبود یافتگان کرونا از جمله مواردی می باشد که در اطلاع رسانی ها در قالب بنر، متون آموزشی، پوستر ، کلیپ ، موشن گرافی و… انجام شده است.
شایان ذکر است: در این جلسه دو دستور کار بررسی طرح “روشن گری رسانه ای” به عنوان راهکاری مؤثر در افزایش مشارکت، همدلی، اتحاد و امیدآفرینی در مردم و همچنین بند “چ” و نحوه اطلاع رسانی عملکرد، اقدامات و برنامه های دستگاه های اجرایی از طریق صدا و سیما نیز مطرح شد که اعضای حاضر در این خصوص نیز به ارائه نظر پرداختند.