سازمان جهانی بهداشت: شاید لازم شود بعضی کشورها تعطیلیهای کرونا را برگردانند
به گزارش نقش نیوز، سازمان جهانی بهداشت امروز چهارشنبه ضمن هشدار درباره گسترش شیوع بیماری کووید-۱۹ (کروناویروس ۲۰۱۹) اعلام کرد ممکن است لازم باشد برخی کشورها تعطیلیها و سایر محدودیتها را برای مقابله با این بیماری مجدداً بازگردانند.
«تدروس آدهانوم»، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت گفت کشورهایی مانند اسپانیا و ایتالیا با اتخاذ راهبردی جامع توانستند شیوع سخت این بیماری را مهار کنند.
«ماریا ون کرکوف»، از مقامهای ارشد سازمان جهانی بهداشت در ادامه سخنان آدهانوم تصریح کرد که بسیاری از کشورها از سیستمهای بهینه برای پیشگیری از شیوع این بیماری برخوردار نیستند.
کرکوف در یک نشست خبری روز چهارشنبه از مقر سازمان جهانی بهداشت در ژنو گفت: «برخی از کشورهایی که در مهار انتقال این بیماری موفق شدهاند و الان دارند اقتصادشان را بازگشایی میکنند ممکن است با مشکلاتی روبهرو شوند و مجبور شوند باز هم مداخلاتی انجام دهند و مجبور شوند تعطیلیها را دوباره اجرا کنند.»
وی اضافه کرد: «ما امیدواریم که این اتفاق نیفتد. امیدوار هستیم که مجبور نباشیم یکبار دیگر وارد تعطیلیهای گسترده شویم.»
شبکه خبری سیانبیسی نوشته برخی از کشورهایی که موفقترین راهبرد را برای مبارزه با این بیماری به کار بستهاند کشورهایی هستند که در زمینه مبارزه با شیوع بیماریهایی مانند «سارس» در سال ۲۰۰۳ و «مرس» در سال ۲۰۱۳ تجربه داشتند.
کرکوف گفت: «این کشورها صاحب تجارب دستاول در مورد این بودند که این نوع عوامل بیماریزا تا چه حد میتوانند خطرناک باشند.»
این مقام سازمان جهانی بهداشت از کشور خاصی اسم نبرده اما «سارس» از چین آغاز شد و به بخشهایی از آسیا از جمله هنگکنگ و سنگاپور سرایت کرد. «مرس» عمدتاً در کره جنوبی شیوع پیدا کرد.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه درباره سرعت گرفتن شیوع ویروس کرونا در دنیا هشدار داده بود.آدهانوم در یک نشست خبری گفت علیرغم آنکه بسیاری از کشورها پیشرفتهایی در مبارزه با این ویروس داشتهاند شیوع آن در دنیا شدت گرفته است.
وی گفت: «با آنکه بسیاری از کشورها به پیشرفتهایی دست پیدا کردهاند شیوع این بیماری همهگیر در سطح دنیا سرعت گرفته است.»
او در ادامه تأکید کرد: «همه ما میخواهیم این بیماری به پایان برسد. میخواهیم به زندگیمان ادامه بدهیم، اما واقعیت دشوار این است که به اتمام این بیماری حتی نزدیک هم نشدهایم.»
طبق اطلاعاتی که سازمان جهانی بهداشت منتشر کرده بیش از ۶۰ درصد موارد روزانه ابتلا به کرونا از قارههای آمریکا هستند.
قبلتر از آن یک دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت گفت حدود ۹۰ درصد مردم دنیا در برابر بیماری «کووید-۱۹» آسیبپذیرند.
دکتر «سومیا سوامیناتون» خاطرنشان کرد مطالعات اخیر برای بررسی وجود یا عدم پادتن ویروس کرونا در سرم خون مردم نشان میدهد اکثریت مردم دنیا هنوز در برابر این بیماری آسیبپذیر هستند.
دانشمند ارشد سازمان جهانی بهداشت گفت: «به نظر میرسد که بخش اعظم جمعیت دنیا-دستکم ۹۰ درصد همچنان در برابر این بیماری آسیبپذیر هستند و به همین دلیل، این ویروس ممکن است به حیاتش ادامه دهد.»
کرونای جدید یکی از ۷ نوع ویروس شناخته شده «کرونا» است که باعث ایجاد بیماری در انسان میشود. ۴ گونه از این نوع ویروسها علائمی شبیه سرماخوردگی خفیف ایجاد میکنند و سه گونه دیگر باعث ایجاد بیماریهای حاد تنفسی میشوند که در مواردی به مرگ منجر میشود.
سازمان جهانی بهداشت بعد از ابتلای بیش از ۱۲۱ هزار نفر در سراسر جهان به این بیماری آن را «همهگیر جهانی» اعلام کرد.