آخرین اخباراقتصادی

یک اقتصاددان: راهبرد بانک مرکزی در تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی مناسب و ضروری است

تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی درشرایط کنونی نه تنها خوب است بلکه ضروری است.

به گزارش نقش نیوز ، هفته گذشته با مصوبه ستاد تنظیم بازار، تخصیص ارز کالا‌های اساسی با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان برای سال آینده تصویب شد. رئیس‌کل بانک مرکزی هم در ادامه اعلام کرد که افزایش ۳۰ درصدی نرخ ارز ترجیحی برای واردات کالا‌های اساسی و دارو در جهت حمایت از معیشت مردم منتفی است.

در این زمینه، مرتضی افقه؛ اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا با تأکید بر این نکته که تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات کالاهای اساسی و نهاده‌های مورد نیاز تولید یک راهبرد خوب و قابل دفاع است، گفت: «تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی در شرایط کنونی نه تنها خوب، بلکه ضروری است. بسیاری از کارشناسان سال‌هاست بر این نکته تأکید دارند که لازم است دولت و بانک مرکزی در شرایط ویژه برای حمایت از مردمی که معیشت آن‌ها از برخی سیاست‌های غلط آسیب دیده، اقدام کنند.»

وی در این باره خاطرنشان کرد: «هر موضوعی که منجر به تحمیل فشار معیشتی بر مردم شده، اعم از جنگ نظامی یا جنگ اقتصادی که اثرات خود را در قالب تحریم‌ها نشان می‌دهد، باید با حمایت معیشتی از مردم کاهش یابد. بنابراین دولت‌ها در شرایط جنگ اقتصادی و تحریمی موظف به رعایت و اتخاذ سیاست‌های درستی هستند تا امتیازی به مردم بدهند. هرچند که ممکن است این امتیاز، یعنی ارز ترجیحی، در اقتصاد چندان امر معقولی نباشد، اما به دلیل متفاوت بودن شرایط اقتصاد ایران و جنگ تحریمی، این سیاست باید اعمال شود.»

عضو هیئت علمی دانشگاه چمران اهواز گفت: «در شرایط خاص و ویژه حتی کشورهای سرمایه‌داری نیز سیاست‌هایی در راستای حمایت از اقشار آسیب‌دیده در دستور کار قرار می‌دهند. در حالی که متأسفانه در ایران، اقتصاددان‌های بی‌اعتنا به شرایط موجود، مرتباً بر افزایش قیمت ارز تأکید می‌کنند و تخصیص ارز ترجیحی را رانت می‌نامند. در حالی که وضعیت تخصیص ارز ترجیحی در شرایط ویژه متفاوت از شرایط عادی است.»

افقه یادآور شد: «قطعاً در شرایط ویژه باید به مردم رانت داد، زیرا تحریم‌ها و مشکلات داخلی مردم را فقیر می‌کند. مردم از تداوم روند تورم و سیاست‌های اقتصادی و سیاسی دولت‌ها خسته شده‌اند. بنابراین ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی با نرخ‌های مناسب باید تخصیص داده شود.»

وی خاطرنشان کرد: «متأسفانه دولت دیر متوجه شد که نباید تابع اقتصادخوانده‌هایی باشد که نگاهی به شرایط مردم، به‌خصوص در شرایط تحریمی، ندارند. به غیر از امتیاز واردات کالاهای اساسی با ارز ۲۸۵۰۰ تومان، دولت باید سیاست‌های حمایتی دیگری در راستای حمایت از اقشار ضعیف جامعه تصویب و اجرا کند.»

افقه معتقد است: «قطعاً نمی‌توان اجازه داد اقشار آسیب‌پذیر جامعه بیش از این زیر فشار مکرر افزایش قیمت‌ها له شوند. از این نظر، راهبرد بانک مرکزی در تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی مثبت و مناسب ارزیابی می‌شود.»

ایبنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا