گازهای مشعل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران جمعآوری می شود
بر اساس سیاست وزارت نفت برای کاهش گازسوزی در این صنعت تا سال ۱۴۰۱، طرحهای جمعآوری گازهای مشعل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با امضای سومین قرارداد برای میدان «خشت» تعریف شد که میتواند درآمد ۱۱ میلیارد دلاری برای کشور ایجاد کند.
به گزارش روز سهشنبه ایرنا از شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، «رامین حاتمی» گفت: براساس شیوهنامه نحوه دادوستد گازهای مشعل ابلاغی از سوی وزارت نفت و با هدف جلوگیری از سوزانده شدن گازهای مشعل و برنامهریزی بهعملآمده در این شرکت در سال ۹۹، سه قرارداد با شرکتهای داخلی امضا شده است که با واگذاری جمعآوری گازهای مشعل میدان خشت به میزان ۱۰ میلیون فوتمکعب، گام پایانی در تعیین تکلیف گازهای مشعل در سطح شرکت نفت مناطق مرکزی ایران برداشته شد.
وی افزود: این قراردادها برای جمعآوری گازهای مشعل میدانهای سروستان/ سعادتآباد، میدانهای چشمهخوش، نفتشهر و سومار و میدان خشت با حجم در مجموع حدود ۱۰۳ میلیون فوتمکعب گاز در روز با شرکتهای ایرانی امضا شده است.به گفته مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، اجرا و راهاندازی این قراردادها طی مدتزمان دو سال از آغاز قرارداد و پنج سال مرحله بهرهبرداری برنامهریزیشده که با توجه به اهمیت این پروژه و لزوم پرهیز از اتلاف منابع کشور و حفظ محیط زیست با توافق طرفین این زمان قابل تمدید خواهد بود. حاتمی کرد: با جمعآوری و فروش گازهای مشعل این میدانها، سالانه حدود ۱۱ میلیون دلار درآمد حاصل میشود.
وی درباره پیشرفت پروژهها گفت: با توجه به آماده بودن کمپرسورهای گاز چشمهخوش، این طرح حدود ۲۰ درصد پیشرفت داشته و پیشبینی میشود تا پایان نیمه نخست امسال راهاندازی شود. در پروژه سروستان/ سعادتآباد هم که از کمپرسورهای موجود استفاده خواهد شد، پیشبینی میشود این پروژه نیمه نخست سال ۱۴۰۱ و دو پروژه خشت و نفتشهر/ سومار نیمه دوم سال ۱۴۰۱ به بهرهبرداری برسند.
مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران طرح ملی جمعآوری گازهای مشعل را بسیار مهم خواند و تصریح کرد: اجرای این طرح، ضمن جلوگیری از آلودگیهای زیستمحیطی ناشی از سوزانده شدن گازهای مشعل و هدررفت گاز و ایجاد و تکمیل زنجیره ارزش در فرآیند تولید گاز، سبب کسب درآمد، رونق کسبوکار و ایجاد اشتغال بهویژه در مناطق محروم پیرامونی تأسیسات نفتی میشود.به گزارش ایرنا، تا آخر سال ۱۴۰۱ به بیش از ۹۰ درصد از گازهای همراه جمعآوری خواهد شد. البته در مسجد سلیمان گازهای به دست آمده منتقل نمی شود تا فرصت استفاده و بهره مندی از این منطقه سلب نشود.از آنجا که صادرات گاز خامفروشی محسوب میشود، به همین دلیل اولویت کشور صادرات محصولات پتروشیمی تولید شده از گاز است.