یادداشت

نقش بودجه‌ بندی در زندگی کارآفرینان ؟!!

اگر بودجه‌ بندی و هزینه های خود را پیگیری نکنید، قطعا هرگز متوجه نخواهید شد که چگونه پول هایتان را خرج کرده اید. دخل و خرج تان به هم نمی‌خورد و همیشه هشت تان، گروی نه ‌تان است. تنها هنگامی از مخارج خود مطلع خواهید شد، که زمانی را صرف اندیشیدن به مخارج خود نمایید. آنگاه می توانید ،احساس بهتری در موفقیت کسب و کارتان داشته باشید. ثروتمندان با هرمیزان درآمد و ثروت، اگر نظارتی بر روی درآمد و یا به اصطلاح دخل و خرج شان نداشته باشند در مقطعی از زمان با مشکلات بزرگی روبرو خواهند شد. به همین علت، یکی از تفاوت های عمده بین افراد ثروتمند و کسانی که از ثروت چندانی برخوردار نیستند، آن است که ثروتمندان از سرمایه ی خود بهره ی لازم را کسب  کرده، در حالیکه سایر اقشار جامعه از این مهم غافلند. آن ها اغلب، وقت و انرژی خود را روی انتخاب فرصت های ارزشمند و پر بازده سرمایه گذاری می کنند. از اینرو سرمایه می تواند، ابزاری برای رسیدن به اهداف مالی تعیین شده از این دست به حساب آیند.

یکی از اولین گام های مدیریت سرمایه، بودجه بندی است. این موضوع به شما کمک می کند تا تصویر دقیقی از موقعیت اقتصادی تان داشته و با گروه بندی آن براحتی، مخارج غیرضروری را تقلیل داده و یا حذف کنید. بودجه می تواند راهنمای تعیین اهداف مالی شما باشد و بهترین وسیله ای است که می توانید در کنار درآمد مالی  خود، تولید ثروت نمایید. چرا که اهداف کوتاه مدت و بلند مدت به شدت با موفقیت کسب و کارها گره خورده است. زیرا یکی از عوامل موثر برای دستیابی به استقلال مالی و موفقیت در فعالیت های تجاری، توجه به میزان پول و بودجه ای است که برای امور مختلف خود صرف می نمایید. برمسیراقتصادی زندگی خود واقف باشید و همواره ،اطلاعات لازم و دقیقی از ورودی ها و خروجی های خود داشته باشید.

البته برنامه ریزی هدفمند در کنار بودجه‌ بندی، نقش اساسی در زندگی کارآفرینان بزرگ و مطرح دنیا بازی می کند. چرا که اکثریت آنان بر این عقیده‌اند که برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلند مدت باعث ثبات در تصمیم گیری های بزرگ شده و اجازه ی غلبه هیجانات لحظه ای در کسب و کارتان را هرگز نخواهد داد. جریان مالی و گردش پول، همواره طبق برنامه های از پیش تعیین شده حرکت نمی نماید و در برخی مواقع، تغییرات ناگهانی در برنامه‌ ریزی‌های مالی بوجود می آید که ممکن است، مثبت و در جهات افزایش پول بوده و یا منفی بوده و کاهش سرمایه شما را بدنبال داشته باشد. اگر قبل از بروز این تغییرات مالی ،برنامه پولی روشن و مشخصی داشته باشید به سرعت با این تغییرات سازگار شده و لطمات وارد شده بر کسب و کارتان به حداقل خواهد رسید.

از پس انداز کردن در کسب و کارتان هرگز غافل نشوید. هنگامی که هزینه های خود را می دانید و سقف بودجه کاری شما نیز مشخص است، براحتی می توانید با ذخیره کردن 10 تا 15 درصد از درآمد خالص خود را ذخیره نمایید و از این طریق کسب و کارتان را در حوزه های مختلف گسترش دهید. البته به شرط آن که دراین زمینه، کاملا شفاف باشید و در اولویت بندی هدفتان به دقت عمل نمایید. داشتن مجموعه ای از اهداف برای پس انداز و سرمایه گذاری می تواند برای شما بسیارمفید بوده و انگیزه ی مضاعفی برای کسب و کارتان محسوب گردد.باید همیشه به یاد داشته باشید که اگر مدیریت سرمایه و کنترل فعالیت های مالی خود را همواره به یک عادت تبدیل کنید و به عنوان یکی از اصول بنیادی در پایداری و بقای کسب و کارها به کار گیرید، می توانید با سرعت بیشتری پله های موفقیت را طی کرده و بقای کسب و کارتان را بیمه نمایید.

مهندس امین رشیدی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا