ویژه

مصرف دارو در ایران بالاتر از متوسط جهانی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف دارو در ایران بالاتر از متوسط مصرف جهانی است و باید میزان مصرف دارو در کشور را کاهش دهیم.

به گزارش نقش نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا، بهرام عین‌اللهی در حاشیه بازدیدش از نمایشگاه بین‌المللی ایران فارما در مصلای امام خمینی(ره) اظهار داشت: این نمایشگاه، توانمندی شرکت‌های دارویی کشور را نشان می‌دهد. خوشبختانه ما پیشرفت‌های بسیار خوبی را در تولید دارو داشتیم که حدود 97 درصد نیاز کشور را این شرکت‌ها تامین می‌کنند و درصدی هم داروهایی است که وارد می‌شود. تمام داروهایی که در درمان کرونا اثر دارد در داخل تولید می‌شود و کمبودی در داروهای کووید19 نداریم.وی افزود: ما همیشه به پزشکان توصیه می‌کنیم که مصرف دارو را پایین بیاورند و بیماران عزیز ما باید بدانند که بسیاری از بیماری‌های ما می‌تواند با دارو درمان شود بنابراین باید حداقل دارو برای بیماران تجویز شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف دارو در ایران بالاتر از متوسط مصرف جهانی است و باید میزان مصرف دارو در کشور را کاهش دهیم. عین اللهی با بیان اینکه کیفیت داروهای تولید داخل بسیار قابل قبول است، خاطرنشان کرد: برخی از کشورهای همجوار ما مرتباً از ما درخواست می‌کنند که دارو صادر کنیم و ابراز می‌کنند که داروهای ایرانی کیفیت خوبی دارند.

وی بیان داشت: باتوجه به وضعیتی که در کشور هست و بیماری‌های مختلف، معاونت غذا و دارو پیش‌بینی می‌کند که چه دارویی به چه مقدار تولید شود. برخی اوقات ممکن است، وضعیت خاصی ایجاد شود و یک بیماری تغییر شکل یافته و مصرف دارویش بالا رود. به عنوان مثال در زمینه داروی بیماری قارچ سیاه، به طور ناگهانی به دلیل کرونا مصرف بالا رفت و در مقطعی کمبود وجود داشت اما با تمهیدات سازمان غذا و دارو این مشکل برطرف شد.وی اضافه کرد: در عین حال مصرف سرم‌هایمان طی مدتی بالا رفته بود که باید از شرکت‌های دارویی تشکر کنیم که علی‌رغم اینکه مدت خیلی کوتاهی کمبود سرم داشتیم، حتی سه شیفت کار کردند که اکنون نه‌تنها سرم داریم، بلکه مازاد  هم داریم و به اندازه کافی وجود دارد.وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی کشور، کمبودی در زمینه داروهای رایج نداریم. گاهی اوقات پزشکان داروهای کمیاب را نسخه می‌کنند که توصیه ما به پزشکان این است که وقتی داروهای تولید داخلی خوبی داریم، این داروهای کمیاب را نسخه نکنند که بیمار مجبور باشد دنبال آن‌ها بگردد و هزینه زیادی برایشان گذاشته شود.

وی ادامه داد: سیاست وزارت بهداشت این است که اولاً تعارض منافع را در شرکت‌های دارویی و تجهیزاتی در نظر می‌گیریم. از پزشکان هم خواهش کردیم که دارو را به صورت واقعی نسخه کنند و آنچه که مورد نیاز است، نسخه شود. عین‌اللهی با اشاره به اینکه یکی از مسائلی که امروز ما با آن درگیریم، مصرف انسولین است، گفت: از آنجایی که در کشور ما بیماران دیابتی زیاد است، مصرف انسولین زیاد است. تا امروز هم انسولین وارداتی بوده است اما با پیش‌بینی معاونت غذا و دارو امیدواریم تا پایان امسال بتوانیم در داخل انسولین قلمی را تولید کرده و مشکل مردم را حل کنیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا