اقتصادی

طلای آب شده، تله‌ای برای خریداران ناآگاه

در بازار پرنوسان طلا، سودجویان با ترفند‌های گوناگون، اعتماد خریداران را نشانه گرفته‌اند که یکی از آنها فروش طلای تقلبی است.

به گزارش نقش نیوز ، در بازار پرنوسان طلا، جایی که اعتماد خریداران سرمایه اصلی است، سودجویان با ترفند‌های گوناگون به دنبال کسب سود‌های کلان هستند. آنها از آلیاژ‌های دیگری به‌جای طلا استفاده می‌کنند و درصد ناخالصی را افزایش می‌دهند که موجب تغییر وزن طلای خالص می‌شود.

در همین رابطه نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه صنف طلا و جواهر تهران به بررسی ابهامات و چالش‌های موجود در بازار طلا و سکه، به‌ویژه در زمینه خریدوفروش در فضای مجازی و همچنین نظارت بر این معاملات در بازار پرداخته است.

بذرافشان با اشاره به شایعات مبنی بر ممنوعیت فروش سکه در فضای مجازی، اظهار داشت: ممنوعیتی که مطرح شده، بیشتر شایعه بوده و اتحادیه کسب‌وکار‌های مجازی مجوز‌هایی را برای فعالیت در این فضا صادر کرده است. این اتحادیه که زیرمجموعه وزارت صمت است، نظارت و کنترل‌های لازم را انجام می‌دهد.

وی افزود: البته صحبت‌هایی در مورد کنترل و وضع قوانین جدید مطرح شده، اما ممنوعیت قطعی در این زمینه وجود ندارد.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به سابقه طولانی خریدوفروش سکه در بازار، به این نکته اشاره کرد و گفت: نظارت و کنترل بر واحد‌های صنفی توسط اتحادیه متبوعش انجام می‌شود. این واحد‌ها پس از گذراندن فیلتر‌های امنیتی و کنترلی، مجوز فعالیت دریافت می‌کنند و بازرسی‌های دوره‌ای از آنها صورت می‌گیرد.

وی همچنین تأکید کرد کنترل عیار و نظارت بر واحد‌های صنفی، هم در سطح بازار و هم در سطح شهر، به طور مستمر انجام می‌شود.

افزایش نظارت بر بازار طلا و جواهر

بذرافشان در ادامه به مواردی از تخلفات اشاره کرد و گفت: گاهی اوقات مراجعاتی مبنی بر مشکلات عیار یا فروش سکه‌های غیربانکی، به‌ویژه در فضا‌های مجازی و توسط افرادی که سابقه عضویت در اتحادیه‌ها را ندارند، گزارش می‌شود.

وی تأکید کرد: در مقایسه با ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته، کنترل و کیفیت‌ها به طور قابل‌توجهی افزایش‌یافته است. استاندارد سالی چند بار از واحد‌های صنفی کنترل عیار را انجام می‌دهد و بازرسین اتحادیه نیز به‌صورت دوره‌ای و هفتگی از واحد‌های تولیدی، بنکداری و خرده‌فروشی بازرسی می‌کنند.

وی به موضوع صدور فاکتور برای سکه پرداخت و گفت: طبق قانون نظام صنفی، واحد‌های صنفی موظف به ارائه فاکتور برای خرید‌های بالای ۱۰ هزار تومان هستند، به شرطی که مشتری درخواست کند.

وی افزود: مردم باید توجه داشته باشند که طلا و سکه به دلیل ارزش بالایی که دارند، نیازمند دقت و توجه بیشتری در خرید هستند. سکه فقط از واحد‌های دارای مجوز فروش سکه خریداری شود و مشتریان باید قبل از خرید، جواز کسب واحد صنفی را بررسی کنند.

رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران همچنین تأکید کرد: واحد‌های صنفی باید سکه‌ها را با کارت وکیوم و هولوگرام اتحادیه به فروش برسانند. مشتریان باید از فروشنده درخواست فاکتور کنند و در فاکتور باید قید شود که سکه با وکیوم و هولوگرام اتحادیه ارائه شده است.

وی همچنین به این نکته اشاره کرد که فاکتور‌های خرید طلا باید متعلق به همان واحد صنفی باشد و نوع جنس، رنگ، وزن طلا، وزن نگین، عیار، کد استاندارد و قیمت طلای روز در آن قید شده باشد. مالیات بر ارزش افزوده نیز فقط به اجرت و سود مغازه تعلق می‌گیرد و اصل طلا از این مالیات معاف است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا