آخرین اخبار

درخواست ازمردم برای اهدای خون


سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با اشاره به آخرین وضعیت اهدای خون در کشور، گفت: اهدای خون و فرآورده‌های آن، یک نیاز همیشگی و روزانه

بشیر حاجی بیگی، سخنگوی سازمان انتقال خون کشور اظهار داشت: از مجموع 2 میلیون و 406 واحد خون اهدایی در کل کشور، 305 هزار واحد خون در استان تهران اهدا شده است؛ یعنی 15.3 درصد کل خون‌های اهدایی در کشور مربوط به استان تهران بوده است.

وی افزود: استان فارس با 152 هزار واحد و 7.6 درصد رتبه دوم و استان خراسان رضوی با 141 هزار واحد؛ یعنی 7 درصد رتبه سوم را‌‌‌ داراست؛ ضمن اینکه استان‌های مازندران، اصفهان و خوزستان رتبه‌های چهارم تا ششم از لحاظ اهدای خون داشته‌اند.

*اهدای  95 درصد خون کشور توسط مردان

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور یادآور شد:‌ از صد درصد از خون‌های اهدایی، 4.3 درصد سهم بانوان و 95.7 درصد خون اهدایی در کل کشور مربوط به آقایان بوده است..

*مراجعه 2.5 میلیون نفر برای اهدای خون 

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور افزود: در سال گذشته 2 میلیون و 553 هزار نفر جهت اهدای خون در سراسر کشور به مراکز انتقال خون مراجعه کردند که از این تعداد 2 میلیون و 406 هزار واحد خون اهداء شده است.

حاجی بیگی با اشاره به اینکه شاخص اهدای خون مستمر در کشور در سال گذشته 60 درصد بوده است، خاطرنشان کرد: شاخص اهدای مستمر خون در هر کشور نشان دهنده شاخص ارتقاست؛اهداکننده مستمر شخصی که حداقل 2 بار در سال موفق به اهدای خون می‌شود.

*استان سمنان دارای رتبه اول اهدای خون مستمر در کشور

وی با بیان اینکه گفته می‌شود ضریب امنیت و سلامت خون اهدا کنندگان مستمر بسیار بیشتر از اهدا کنندگان بار اول است، بیان داشت: استان سمنان با 79 درصد اهدای مستمر رتبه اول را‌‌‌ در کشور داراست و استان‌های خراسان جنوبی و بوشهر رتبه‌های دوم و سوم را‌‌‌ دارند.

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور افزود: توصیه ما به مردم این است که در حال حاضر با توجه به  بروز بیماری کرونا برای کارهای غیر ضروری از منزل خارج نشوند، اما اهدای خون یک کار ضروری است؛ضمن اینکه نیاز به خون و فرآورده‌های آن، یک نیاز همیشگی و روزانه است.

7 هزار نفر برای نخستین بار خون اهدا کردند

حاجی بیگی با بیان اینکه در سال گذشته 237 هزار و 400 نفر در کشور برای نخستین بار اقدام به اهدای خون کردند، گفت: شاخص اهدای خون بانوان در کشور در سال گذشته 4.3 درصد است؛ ضمن اینکه استان‌های خراسان با 8 درصد، مرکزی با 7.1 درصد، کردستان با 6.9 درصد و سیستان و بلوچستان نیز با 6.9 درصد رتبه‌های اول تا چهارم را‌‌‌ دارا هستند.

* توزیع 3.5 میلیون واحد خون در مراکز درمانی کشور

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 3 میلیون و 494 هزار واحد خون و فرآورده‌های آن شامل گلبول قرمز، پلاسما و پلاکت در مراکز درمانی و بیمارستان‌های کشور توزیع شد، افزود: بیشترین مصرف خون و فرآورده‌های آن در مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان‌های تهران با 790 هزار واحد خون، فارس با 288 هزار واحد خون و خراسان رضوی با 263 هزار واحد خون بوده است.

*تهران بیشترین مصرف کننده خون در کشور

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه کلان شهر تهران با داشتن 160 بیمارستان و مرکز درمانی پر مصرف‌ترین شهر کشور از نظر مصرف خون و فرآورده‌های آن است متذکر شد:‌در حال حاضر از نظر تأمین خون و فرآورده‌های اورژانسی در بیمارستان‌های تهران هیچ مشکلی وجود ندارد.

*25 درصد خون اهدایی در تهران مصرف می‌شود

حاجی بیگی با تأکید بر اینکه نیاز به خون و فرآورده‌های آن روزانه و همیشگی است و نیازمند حضور اهدا کنندگان خون به صورت روزانه هستیم، گفت: 25 درصد خون اهدایی در کشور در تهران مصرف می‌شود؛ در حالی که تنها 16 درصد خون‌های اهدایی کل کشور در تهران اهداء می‌شود.

*مطلوب بودن ذخائر خون در کشور

وی با بیان اینکه در حال حاضر میزان ذخایر خون در کشور در حد قابل قبول است، یادآور شد: اهداء کنندگان جوان و مستمر خون می‌توانند در تهران در روزهای تعطیل نیز به مراکز انتقال خون مراجعه کنند؛ ضمن اینکه آدرس مراکز انتقال خون در استان تهران نیز در سایت سازمان انتقال خون کشور و همچنین اداره کل انتقال خون استان تهران قرار دارد.

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با اشاره به شرایط اهدای خون، بیان داشت: اهدا کنندگان خون هنگام مراجعه برای نخستین بار، باید کارت ملی خود را‌‌‌ همراه داشته باشند؛البته افرادی که اهداء کننده مستمر خون هستند با کارت شناسایی معتبر نیز می‌توانند اهدای خون داشته باشند.

* سن مجاز برای اهداکردن خون

حاجی بیگی اضافه کرد: شروع سن اهدای خون در ایران 18 تا 60 سالگی است؛ البته اهداء کنندگان مستمر خون تا 65 سالگی می‌توانند خون خود را‌‌‌ اهداء ‌کنند؛ ضمن اینکه وزن اهدا کنندگان خون باید بیش از 50 کیلوگرم باشد.

*مردان 4 بار و زنان 3 بار در سال خون اهدا کنند

وی با بیان اینکه مردان در سال 4 بار و زنان در سال 3 بار می‌توانند اهداء کننده خون باشند، ابراز داشت: 90 درصد اهداء کنندگان خون در کشور دارای گروه خونی مثبت هستند و 10 درصد از اهدا کنندگان نیز گروه خونی منفی دارند.

*O مثبت فراوانترین گروه خونی در کشور

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور افزود: 33 تا 34 درصد از اهدا کنندگان خون در کشور دارای گروه خونی O مثبت هستند؛ ضمن اینکه گروه خونی O مثبت فراوان‌ترین گروه خونی در کشور است.

*AB منفی نایاب ترین گروه خونی 

حاجی بیگی با بیان اینکه یک درصد از اهدا کنندگان خون در کشور دارای گروه خونی AB منفی هستند؛ یادآور شد: این گروه خونی نایاب‌ترین گروه خونی در کشور است.

*حضور پر رنگ بانوان بسیجی در اهدای خون

وی با اشاره به طرح جهادی بسیجیان و اهدای خون بانوان  بسیجی از روز دوشنبه هفته گذشته به همت سازمان بسیج زنان کشور، افزود: این روزها پویش‌ها خیلی کمک کرده است و در 31  استان کشور این طرح در حال انجام بوده و حضور بانوان بسیجی خیلی پر رنگ بوده است.

سخنگوی سازمان انتقال خون کشور با بیان اینکه اکنون ذخایر خون کشور در حد قابل قبول است، تأکید کرد: البته این شرایط پایدار نیست و بارش برف و باران نیز میزان مراجعه مردم برای اهدای خون را کم می‌کند؛ در نتیجه نیاز به خون همیشگی و روزانه است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا