آخرین اخباربانک-بیمه-بورس

بازار سرمایه مثبت شد

تالار شیشه‌ای به مانند دو روز گذشته امروز سبزپوش بود؛ به طوری که شاخص کل با افزایش بیش از ۱۶ هزار واحد به رقم دو میلیون و ۷۵۳ هزار واحد رسید.

به گزارش نقش نیوز ، در بیست و ششمین روز اسفند ۱۴۰۳ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۱۶ هزار و ۱۴۶ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۷۵۳ هزار و ۷۵۷ واحد رسید. به نظر می‌رسد اعلام خبر روز گذشته تصویب لوایح سی‌اف‌تی و پالرمو در کمیسیون مشترک مجمع تشخیص مصلحت نظام از نظر روانی تاثیر مثبتی بر بازار بورس داشته است.

رشد دو روز اخیر در شرایطی اتفاق افتاد که شدت ریزش بورس از ۱۳ اسفند به بعد باعث شده بود تا این بازار نتواند کانال ۲.۸ میلیون را که در ماه‌های اخیر چهار بار فتح کرده و دوباره از دست داده حفظ کند.امروز شاخص هم‌وزن نیز ۳۱۵۶ واحد افزایش داشت و در عدد ۸۰۶ هزار و ۱۵ واحد ایستاد.در دومین روز هفته تعداد سهام مثبت بورس ۱۷۷ عدد و سهام منفی ۱۱۳ عدد بود. تعداد خریداران به ۶۴ هزار نفر رسید. به طور کلی بازار ۰.۵۹ درصد افزایش داشت.

امروز حدود ۴۸۷ هزار فقره معامله به ارزش حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان در بازار سهام انجام شد.

22 | نقش نیوز

فملی، وبملت و شستا بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشتند. از نمادهای پرتراکنش نیز می‌توان به آلومینا، وبملت و غانیزان اشاره کرد.روز ۲۶ اسفند ۱۴۰۳ شاخص فرابورس ایران نیز ۱۷ واحد افزایش یافت و به ۲۴ هزار و ۵۹۲ واحد رسید. تعداد معاملات امروز فرابورس ۲۷۷ هزار فقره و ارزش آن ۱۴۳ هزار میلیارد تومان بود.آریا، زاگرس و کگهر بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس داشتند. اخشان، خیمن و الکتروماد نیز از نمادهای پرتراکنش فرابورس بودند.

بازار سهام از روز دوم آبان روند صعودی به خود گرفته و در ادامه رکوردهای جدیدی را به ثبت رساند. تا جایی که در این مدت شاخص کل بورس حدود ۳۱ درصد رشد کرد. اما از ۲۲ دی‌ماه به بعد دچار نوسان کاهشی شده است. در روزهای اخیر نیز این بازار بین کانال ۲.۷ تا ۲.۸ میلیون واحد در نوسان بوده و چهار مرتبه کانال ۲.۸ میلیون را از دست داده که روز ۷ اسفند مجددا وارد کانال ۲.۸ میلیون شد. ۲۱ اسفند نیز به پایین کانال ۲.۷ میلیون سقوط کرد اما ۲۵ اسفند مجددا آن را به دست آورد.

دیروز سید محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد: کمیسیون مشترک از کمیسیون‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و قضائی، لوایح سی‌اف‌تی و پالرمو را تصویب کرد و امیدوارم در صحن مجمع هم تصویب شود.

عبور سی‌اف‌تی و پالرمو از این مرحله و امیدواری به عضویت ایران در FATF ظاهرا اثر مثبتی بر بازار سهام ایجاد کرده است؛ چرا که به گفته کارشناسان، این لوایح، از یک‌سو با کاهش ریسک‌های سیستماتیک و ایجاد شفافیت، فضای امن‌تری برای فعالیت‌های اقتصادی ایجاد می‌کنند و از سوی دیگر، مسیر تعاملات ایران با نظام مالی جهانی را هموار می‌سازند.

برخی کارشناسان معتقدند بازار سرمایه به لحاظ بنیادی شرایط مطلوبی دارد، اما متغیرهای سیاسی، کمبود نقدینگی، عدم اعتماد سهامداران و فعالیت نوسان‌گیری تاکنون باعث شده تا بازار نتواند آن‌طور که باید و شاید رشد کند. با این حال بورس تا قبل از ریزش‌های اخیر رکوردشکنی کرده و برای اولین بار وارد کانال ۲.۹ میلیون واحد شده بود.

ایسنا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا