خط و نشان مسئولان آبی برای ادارات دولتی
تهران چهارمین سال خشک را در حالی پشت سرمیگذارد که سرانه مصرف آب در آن ۲۵۰ لیتر در شبانهروز بهازای هر نفر است، برای مقابله با بی آبی در تهران در تازهترین تصمیم ادارات دولتی ملزم به صرفهجویی ۲۵ درصدی آب شدند.
به گزارش نقش نیوز ، بررسیهای آماری ۵۰ سال اخیر نشان میدهد که متوسط حجم بارشهای یکساله استان تهران ۲۸۰.۴ میلیمتر بوده اما میزان بارندگیهایی که در ۱۰۰ روز نخست سال آبی جاری در این استان رخ داده، فقط ۳۳.۹ میلیمتر معادل ۱۲.۱ درصد بارندگیهای سالانه است.
در بسیاری از کشورها با سرانه بارش سالانه ۷۵۰ میلیمتر میزان مصرف آب هر نفر ۱۶۸ لیتر در شبانهروز است اما در تهران با وجود متوسط بارندگی ۱۹۰ میلیمتری در سالهای اخیر، هر شهروند تهرانی ۲۵۰ لیتر در شبانهروز آب مصرف میکند که این میزان حدود دو برابر الگوی تعیینشده ۱۳۰ لیتر در شبانهروز است.
هر چندکه مسوولان آبی اعلام کردهاند که برنامهای برای جیرهبندی آب در تهران وجود ندارد اما نگرانی تامین آب در تهران وجود دارد، به همین دلیل به تازگی قرارگاه مدیریت تنش آبی در تهران تشکیل و قرار شد که ادارهها و سازمانهای دولتی برای صرفهجویی ۲۵ درصدی در مصارف آب ملزم شوند.
به نقل از ایسنا ، آنطور که محسن اردکانی – مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران – اعلام کرده مدیریت تنش آبی در شرایطی که تهران چهارمین سال پیاپی خشکسالی را تجربه میکند، یک اقدام و ماموریت فراسازمانی است، مدیران عامل شرکتهای اقماری و مناطق آبفای استان تهران باید ضمن برقراری تعامل و نشستهای مشترک با مسئولان سایر دستگاهها ازجمله فرمانداریها، حساسیت موضوع را تبیین و همکاری مسئولان شهرها و روستاهای مختلف را در این زمینه جلب کنند تا با بهرهگیری از تمام ظرفیتها و منابع موجود، شرایط تنش آبی را با دغدغه کمتری پشت سر گذاریم.
مدیریت فشار آب در تهران
وی با تاکید بر لزوم برخورد قانونی با انشعابهای غیرمجاز آب، گفت: انشعابهای غیر مجاز هم به دلیل آسیبی که به شبکه دارد و هم خسارت مالی باید در دستورکار جدی شرکتهای زیرمجموعه قرار گیرد. یکی از اقدامهای فنی در زمینه مدیریت مصرف، مدیریت فشار آب شبکه است که در این زمینه نظارت و کنترل شیرخطها همانند فشارشکنها ضروری است و اگر بتوانیم با مدیریت فشار به میزان ۵ درصد از هدررفت آب جلوگیری کنیم، افزونبر ۶۰ میلیون مترمکعب صرفهجویی آب خواهیم داشت.
لزوم پیگیری نصب مخزن در مراکز حساس
مدیرعامل آب و فاضلاب استان تهران همچنین بر لزوم پیگیری نصب مخزن در مراکز حساس مانند بیمارستانها و بررسی مصارف آب دستگاههای اجرایی تاکید و خاطرنشان کرد: از آن جایی که مقرر شده است ادارهها و سازمانهای دولتی تا ۲۵ درصد مصارف آب را کاهش دهند، شرکتهای اقماری و مناطق ششگانه آبفای استان تهران باید با رصد بهموقع، رفتارهای مصرفی را کنترل و پرمصرفها را در گام نخست به رعایت الگوی مصرف دعوت و در صورت عدم همراهی، در نوبتهای بعدی نسبت به ایجاد محدودیت و قطع موقت اشتراک و حتی در صورت ادامه روند مصارف بالا نسبت به رسانهای شدن موضوع اقدام کنند.
تهران یک کلانشهر با بیش از ۱۰ میلیون نفر جمعیت و مصرف سالانه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب است در شرایطی که تهران با خشکسالی دست و پنجه نرم میکند لازم است تا همه مشترکان در بخشهای مختلف خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی نسبت به هدررفت این مایه حیات حساستر باشند.