آخرین اخبارطلا، سکه و ارز

کسب‌وکار‌های حوزه رمزارز به جای توسعه به فکر حفظ امنیت باشند

پژوهشگر حوزه فناوری گفت: توسعه ریال دیجیتال باید به عنوان یک سیستم غیرمتمرکز مبتنی بر شبکه اینترنت ملی اتفاق بیفتد.

به گزارش پایگاه خبری نقش نیوز ، عیسی کشاورز؛ پژوهشگر حوزه فناوری در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایبنا با اشاره به حملات سایبری در جنگ ۱۲ روزه اظهار کرد: این حملات به دلیل خسارات عمیق و همه‌جانبه‌ای که می‌توانند ایجاد کنند، همواره در دستور کار کشور‌های متخاصم قرار دارند که متأسفانه در جنگ اخیر، کسب‌و‌کار‌های حوزه رمزارز آمادگی لازم برای مقابله با این تهدیدات را نداشتند و بسیاری از فعالان این حوزه، متضرر شدند.

وی با بیان اینکه مردم باید از مخاطرات دنیای ارز دیجیتال مطلع باشند؛ افزود: قطع اینترنت بین‌الملل و عدم دسترسی به قیمت‌های جهانی و بازار‌های بین‌المللی، باعث شد بسیاری از موقعیت‌های مالی افراد و کسب‌وکار‌ها از بین برود. بخشی از دارایی‌ها نابود و بخش دیگری مسدود شد و حتی برخی از کسب‌وکار‌های داخلی حوزه رمزارز‌ها نیز در این شرایط دچار اختلال شدند.

اهمیت تدوین قوانین شفاف و حمایت‌کننده

کشاورز با بیان اینکه تدوین قوانین و مقررات شفاف برای حمایت از فعالان حوزه رمزارز می‌تواند یک راهکار برای کاهش مخاطرات این حوزه باشد، اظهار کرد: کشور‌ها در شرایط جنگی، قوانین و مقررات مشخصی برای مقابله با حملات سایبری و فیزیکی وضع می‌کنند و نهاد‌ها را ملزم به اجرای آنها می‌سازند؛ اما ما هنوز خلأ‌های قانونی داریم. معمولا کسب‌و‌کار‌های فعال در این حوزه در شرایط بحران نکات امنیتی و احتیاطی را به سرعت به مشتریان خود اطلاع می‌دهند؛ اما بسیاری از کسب‌و‌کار‌های فعال حوزه رمزارز در طول جنگ ۱۲روزه این اقدام را انجام ندادند.

باید برای خطرات احتمالی آینده آمادگی لازم را داشته باشیم

این کارشناس حوزه رمز ارز گفت: با توجه به اینکه احتمال خطر همچنان وجود دارد، باید هر چه سریع‌تر آمادگی لازم را کسب کنیم. در بحران اخیر مشکلات تبدیل ریال به ارز‌های دیجیتال به دلیل مسدود شدن بسیاری از درگاه‌ها، اوضاع را برای کاربران آشفته کرد.

وی ادامه داد: اگر شرایط جنگی یا مشابه آن ادامه یابد، باید از هم‌اکنون آمادگی لازم را کسب کنیم و به نظر می‌رسد یکی از بهترین راهکارها، توسعه ریال دیجیتال به عنوان یک سیستم غیرمتمرکز مبتنی بر شبکه اینترنت ملی است.

کشاورز افزود: در زمان جنگ و قطع اینترنت، کاربران برای حفظ ارزش دارایی‌های خود یا انجام مبادلات با مشکل مواجه می‌شوند. اگر بتوانیم با همکاری و همفکری میان بانک مرکزی، بانک‌های عامل و صرافی‌های رمزارزی، یک سیستم امن و غیرمتمرکز ایجاد کنیم، می‌توانیم شرایط بهتری برای فعالیت در بحران فراهم کنیم.

کسب‌وکار‌ها باید تمرکز خود را بر افزایش امنیت بگذارند

این پژوهشگر حوزه فناوری با تاکید بر اینکه کسب‌وکار‌های این حوزه در زمان جنگ باید تمرکز خود را بر افزایش امنیت شبکه و کاهش ریسک‌ها بگذارند، نه تشویق مردم به سرمایه‌گذاری‌های پرخطر، تصریح کرد: کسب‌وکار‌های این حوزه باید به جای توسعه کسب‌وکار، به حفظ آن بیندیشند و مردم را برای مواجهه با بحران‌های احتمالی آینده آماده کنند.

راهکار‌های کاهش ریسک برای فعالان کریپتو

وی با بیان اینکه پس از حملات سایبری اخیر، بخشی از دارایی‌های دیجیتال مردم از بین رفت و بسیاری از ما غافلگیر شدیم، اظهار کرد: برای افزایش امنیت، باید بخش عمده‌ای از دارایی‌ها را به کیف پول‌های سرد منتقل کرد و استفاده از ریال دیجیتال را به مردم آموزش داد. همچنین کسب و‌کار‌های این حوزه باید تا حد امکان، سرور‌ها را به داخل کشور منتقل کرده و به قوانین ویژه‌ای که شرایط جنگی وضع می‌شود، پایبند باشند. باید آمادگی لازم را در مردم برای مقابله با بحران‌های آینده ایجاد کنیم، چرا که این جنگ، یک جنگ ساده نیست و حملات سایبری قطعاً یکی از اهداف اصلی دشمن محسوب می‌شود.

کشاورز با اشاره به اینکه صنعت بلاک‌چین به دلیل ماهیت غیرمتمرکز خود، در شرایط بحران می‌تواند مقاومت خوبی از خود نشان دهد و نسبت به سایر حوزه‌ها پایداری بیشتری داشته باشد، اظهار کرد: مشکل اصلی ما در حوزه رمزارز‌ها این است که به دلیل تحریم‌ها، از حمایت‌های بین‌المللی صنعت کریپتو و شرکت‌های فعال در امنیت شبکه بی‌بهره‌ا‌یم و بخش بزرگی از ریسک‌های ما ناشی از همین تحریم‌هاست. تحریم موجب مسدودسازی و از بین رفتن دارایی بسیاری از ایرانی‌ها شده و هیچ راهکار پیگیری قانونی در حوزه بین‌الملل برای این مسئله وجود ندارد.

این پژوهشگر حوزه فناوری با بیان اینکه دانش موجود در این حوزه در کشور، کامل و به‌روز نیست، گفت: هرچند متخصصان جوان ایرانی تلاش زیادی کرده‌اند، اما استفاده از نرم‌افزار‌های کرک‌شده، VPN‌های رایگان و تونل‌های ناامن برای اتصال به سرورها، آسیب‌پذیری ما را افزایش داده است. ما متخصصان بسیار زیادی در این حوزه داریم که استفاده از آنها می‌تواند بسیاری از مخاطرات را کاهش دهد، اما این مسئله نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.

ضرورت افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه امنیت رمزدارایی

وی افزود: سرمایه‌گذاری در حوزه امنیت کریپتو در کشور بسیار کم است و حتی بسیاری از کسب‌وکار‌های بزرگ نیز تمایل و توان سرمایه‌گذاری بلندمدت در این بخش را ندارند. متأسفانه برخی از فعالان این حوزه صرفاً به جذب سرمایه مردم فکر می‌کنند و به ریسک‌های امنیتی توجهی ندارند.

کشاورز در پایان تاکید کرد: اطلاع‌رسانی، توسعه زیرساخت‌ها و همکاری و همگرایی بیشتر در این حوزه ضروری است و شرکت‌هایی که بدون در نظر گرفتن مخاطرات، اقدامات غیرمسئولانه انجام می‌دهند، ممکن است خسارات جبران‌ناپذیری به مردم و خود وارد کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا