رشد 277 درصدی ارزش بازار «همراه اول»
به گزارش نقش نیوز، دهمین مجمع عمومی عادی سالیانه همراه اول صبح روز سهشنبه 27 خرداد ماه با حضور 92.13 درصدی سهامداران در سالن اجتماعات همراه اول برگزار شد.
در این مراسم مهدی اخوان بهابادی پس از ایراد سخنان رئیس مجمع و استماع گزارش حسابرس، به ارائه گزارش عملکردی جامع از آنچه در سال ۱۳۹۸ گذشت، اقدام کرد.
مدیرعامل همراه اول با تأکید بر حصول افتخارات چشمگیر برای اپراتور اول ایران در سال 1398، اظهار کرد: «کسب رتبه نخست خدمات تلفن همراه در ارزیابی و رتبهبندی اپراتورهای ارتباطی» توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، «کسب رتبه اول در بهرهوری کل عوامل ارتباطات و مخابرات کشور در بیستودومین رتبهبندی شرکتهای برتر ایران» و همچنین «دستیابی به رتبه هفدهم فروش و درآمد در بیستودومین رتبهبندی شرکت های برتر ایران» بخشی از این دستاوردهاست.
اخوان بهابادی همسو با ذائقه سهامداران به ارائه بخش دستاوردهای کسب شده توسعه بازار در سال گذشته وارد شد و با بیان اینکه بیش از ۹۰ میلیون سیمکارت در شبکه اپراتور اول تلفن همراه ایران ثبت شده است، ابراز کرد: از این تعداد، 20.35 میلیون سیمکارت دائمی و 69.89 میلیون سیمکارت اعتباری بوده است.
وی با بیان اینکه ARPU مشترکان این شرکت رشد 18 درصدی را در سال گذشته به ثبت رسانده و به سهم بازار درآمدی حدود 60 درصدی رسیده است، ابراز کرد: همچنین قابل توجه است که در مرداد ماه سال 1398 توانستیم به رکورد جذب یک میلیون و 300 هزار مشترک در یک ماه دست پیدا کنیم.
اخوان بهابادی با بیان اینکه بالغ بر پنج هزار روستا نیز به خدمات 3G و 4G دسترسی دارند، گفت: تعداد سایتهای نسلهای سوم و چهارم شرکت ارتباطات سیار ایران به ترتیب 21970 و 23300 است و در مدل برنامه توسعه برای سال جاری، استقرار شش هزار سایت همگام با نسلهای 4 و 4.5 را نیز در دستور کار داریم.
• رشد 2.5 برابری ترافیک دیتا در یک سال
مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران در ادامه سخنان خود با اشاره به اتصال بیش از 10 هزار سایت نسل چهارم به فیبرنوری، به ترسیم ذهنی روند حرکتی ترافیک صوت و دیتا در شبکه همراه نیز پرداخت و اظهار کرد: در فروردین ماه سال جاری توانستیم به بیش از ۱۱ پتابایت رکورد ترافیک دیتای روزانه برسیم که رشدی دو و نیم برابری را نسبت به میانگین روزانه ترافیک دیتا در فروردین ماه سال ۹۸ (یک سال گذشته) نشان میدهد.
وی ادامه داد: همچنین در آذرماه سال گذشته با رسیدن به ۲۲ میلیون ارلانگ، توانستیم به رکورد جدید ترافیک صوتی در روز دست پیدا کنیم.
بنابر اظهارات مدیرعامل بزرگترین اپراتور تلفن همراه ایران، مصرف کل دیتای مشترکان این اپراتور در سال 98 حدود 2123 پتابایت بوده است.
• مرور برنامه راهبردی 5 ساله
وی به تشریح راهبرد و برنامه این اپراتور پرداخت و در بیان برنامه پنج ساله راهبرد همراه اول که با نام «منظومه» در حال اجراست، گفت: این برنامه، متمرکز بر توسعه زیرساختهای ارتباطی مبتنی بر آخرین تکنولوژی و ایجاد کسبوکارهای نوآورانه است و برآن هستیم تا از رهگذر اجرای این برنامه، نقشی تعیین کننده در گسترش خدمات دولت الکترونیک و سرویسهای دیجیتال در کشور ایفا کنیم.
اخوان بهابادی ادامه داد: در این برنامه چشمانداز شرکت، تثبیت جایگاه همراه اول به عنوان «یکی از رهبران بازار ICT منطقه با ارائه خدمات و راهکارهای هوشمند برای توانمندسازی اکوسیستم دیجیتال» تعیین شده است.
مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران همچنین با اشاره به جایگاه این برنامه پنج ساله تصریح کرد: در راستای اجرای این برنامه سه لایه کسبوکار را در نظر گرفتهایم که به «کسبوکار اصلی» اپراتور اشاره دارد و به عنوان Core شناخته میشود و مبتنی بر ارائه خدمات صوت و پیامک، دیتا و سرویسهای دیجیتال به مشترکان است.
وی ادامه داد: لایه نزدیک به کسبوکار اصلی (Near core) نیز به ارائه خدمات سازمانی، اینترنت اشیاء و ارائه خدمات مدیریت شده شرکتی اشاره میکند.
اخوان بهابادی همچنین گفت: اما در لایه سوم که با عنوان Beyond core شناخته میشود، به دنبال سرمایهگذاری در شرکتهای دیجیتال و تبدیل شدن به بازیگر مهمی در عرصه سرمایهگذاریهای خطرپذیر هستیم تا در نهایت بتوانیم درآمد پیشبینی شده را محقق سازیم.
مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران با اشاره به سرمایهگذاری هزار میلیارد تومانی برای سومین لایه، یادآور شد: امیدواریم بتوانیم به ارزش ایجاد شده 3 هزار و 600 میلیارد تومانی از این بخش دست پیدا کنیم.
مدیرعامل همراه اول همچنین ضمن مروری بر دستاوردهای مالی شرکت ارتباطات سیار ایران در سال 1398 اذعان کرد: درآمد کل شرکت اصلی با حدود 23 درصد رشد به 18120 میلیارد تومان رسیده است. بالغ بر 8800 میلیارد تومان از این رقم مختص درآمد حاصله از بخش خدمات داده بوده است.
اخوان بهابادی افزود: سود خالص شرکت اصلی هم روی 3605 میلیارد تومان قرار گرفته است.
• لانچ پایلوت 5G در سال جاری
وی همچنین از برنامه لانچ پایلوت 5G گفت و ادامه داد: این موضوع را برای سال جاری در دستور کار داریم؛ اما بهرهبرداری تجاری از آن در سال 1402 خواهد بود.
مدیرعامل اپراتور اول تلفن همراه با اشاره به اینکه ارزش بازار شرکت با رشد 277 درصدی ظرف یک سال گذشته مواجه شد، عنوان کرد: ارزش بازار همراه اول در فروردین 98 حدود 188550 میلیارد ریال بود که امروز به 706752 میلیارد ریال رسیده است.
• ورود شرکتهای زیرمجموعه همراه اول به بورس
اخوان بهابادی در بخش دیگری از سخنانش، به تشریح برنامه برخی شرکتهای زیرمجموعه همراه اول نظیر «همراه کسبوکارهای هوشمند» پرداخت و با تأکید بر اینکه هدف از تشکیل این مجموعه «تقویت موقعیت همراه اول به عنوان اپراتور اول ایران با توجه به تحولات اکوسیستم دیجیتال کشور» بوده است، گفت: توسعه سبد خدمات و محصولات همراه در فضای دیجیتال و ایجاد تحول در ارائه خدمات ارزش افزوده کنونی، توانمندسازی بازیگران اکوسیستم دیجیتال مطابق با چشمانداز این اپراتور و توسعه و حمایت از تولیدکنندگان محتوای داخلی بخشی دیگر از اهداف ترسیمی برای این شرکت است.
مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران خاطر نشان کرد: به واسطه این شرکت میخواهیم برای مشتریان خود تجربهای از فضای دیجیتال بسازیم به نحویکه افراد بتوانند هر یک از نیازهای خود را به بهترین شکل ممکن در آن برطرف کنند.
اخوان بهابادی با نوید دادن «ورود شرکتهای زیرمجموعه همراه اول به بورس در سال جاری» عنوان کرد: بزودی موضوع افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابیها را نیز خواهیم داشت.
• بخشی از فعالیتهای اپراتور اول در دوره کرونا
وی در پایان گزارش خود از ارائه برخی اقدامات کلیدی سال گذشته، به ذکر نمونهای از فعالیتهایی که در ایام کرونا توسط اپراتور اول تلفن همراه انجام شد، پرداخت و عنوان کرد: راهاندازی پلتفرم آموزشی شاد با همکاری وزارت آموزش و پرورش، مانیتور به صورت 7 در 24 شبکه، میزبانی پلتفرمهای فضای مجازی و افزایش چند برابری ظرفیت آن برای پشتیبانی از دورکاری، ارائه خدمات ستاد ملی کرونا روی سرشماره 4030 همراه اول، تماس رایگان 60 هزار بهورز زیرنظر ستاد ملی کرونا، کمک 30 میلیارد ریالی در ساخت بیمارستان سیار همزمان با شیوع ویروس کرونا و تهیه ماسک برای مناطق آلوده بخشی از اقدامات صورت گرفته در این ایام خاص بود.
مدیرعامل همراه اول افزود: با پلتفرم شاد توانستیم 147 هزار مدرسه، 12 میلیون دانشآموز، 650 هزار معلم و 124 هزار مدیر را به این سامانه آموزشی متصل کنیم.
گفتنی است، در این مراسم که با تأکید بیشتر بر بعد آنلاین برگزار شد، پس از سخنان رئیس مجمع، مدیرعامل و استماع گزارش حسابرس و نظرات سهامداران؛ درباره تعیین سود تقسیمی، پاداش و حق جلسه هیأت مدیره تصمیم گیری شد.
• تخصیص سود 1565 ریالی به هر سهم
در این جلسه با نظرخواهی از سهامداران حاضر و استماع سخنان هیأت رئیسه، با توزیع سود 1565 ریالی بابت هر سهم موافقت و مقرر شد سود سهامداران از طریق بانک ملت و سامانه سجام واريز شود.
همچنین اعضای حقوقی هیئت مدیره در مجمع فوقالعاده با موافقت سهامداران، ابقاء شدند و درباره میزان پاداش و حق جلسه هیأت مدیره تصمیمگیری شد.
بر این اساس مقرر شد پاداش اعضای حقوقی هیأت مدیره بدون تغییر و همچون سال گذشته باشد که به گفته رئیس مجمع، طبق هماهنگی با اعضای حقوقی هیئت مدیره شرکت ارتباطات سیار ایران، قرار شد این پاداش در اختیار بیماران کرونایی قرار گیرد.