اقتصادی

هشدار درباره ورشکستگی جایگاه‌داران سوخت

رئیس صنف جایگاه‌داران سوخت کشور گفت: در شرایط فعلی اکثریت جایگاه‌داران ورشکسته شده‌اند و هر روز مقروض‌تر می‌شوند، درحالی که خدمات زیادی به مردم می‌دهند، ولی با این شرایط نمی‌توانند جایگاه خود را سرپا نگه دارند.

اسدا… قلیزاده – رئیس هیات مدیره انجمن صنفی صاحبان اماکن فروش و عرضه فرآورده‌های نفتی کشور در گفتگو با خبرنگار فارس با اشاره به وضعیت نامناسب مالی جایگاه داران سوخت ادامه داد: هم اکنون که چهار ماه از سال ۱۴۰۰ می‌گذرد، جایگاه داران حق‌العمل خود را بر اساس سال ۹۹ دریافت می‌کنند و نرخ‌های جدیدی ابلاغ نشده است‌. درحالی که ما هزینه‌هایمان را به روز پرداخت می‌کنیم و اگر اینکار را انجام ندهیم، تمامی دیون دولتی و غیردولتی از ما مطالبه جرائم می‌کنند. سوال اینجاست که آیا مبالغ ما که ماه‌ها با تاخیر پرداخت می‌شود مهم نیست، ولی تاخیر در پرداخت‌های ما باید جریمه داشته باشد.

قلیزاده ادامه داد: ما همه روزه بهای فرآورده را به حساب دولت واریز می‌کنیم، ولی برای اخذ حق‌العمل خود باید ماه‌ها منتظر باشیم، هیچ کس این را باور نمی‌کند و گویی مسئولان از صبوری و ایثار ما برداشت اشتباهی می‌کنند. در برخی استان‌ها، مسئولان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی هیچ تاخیری را در واریز وجوه برنمی‌تابند و بدون توجه به فشارهای مالی ایجاد شده به جایگاه‌ها، حتی به این دلیل جایگاه را تعطیل یا جریمه می‌کنند. آیا این اقدامات قانونی است و طلب جایگاه دار مهم نیست و بدهی ایشان فقط مهم است؟رئیس صنف جایگاه داران کشور اظهار کرد: در اثر افزایش قیمت سوخت و شیوع کرونا و همچنین زیان انباشته جایگاه‌داران، درآمد آنها در اکثر موارد حتی پوشش هزینه را نمی‌دهد و جالب اینکه، مسئولان بدون محاسبه کارشناسی و آنالیزهای هزینه‌یابی، در یک جلسه صرفا با توجه به منابع حاصل از فروش فرآورده، برای جایگاه‌دار حق‌العمل تعیین می‌کنند، بدون اینکه توجه کنند که آیا این مبالغ سرمایه‌گذاری و هزینه‌های او را کفاف می‌دهد؟

وی با تاکید بر اینکه وزارت نفت در خواب غفلت به سر می برد، افزود: جایگاه داری بسیار شغل پردردسر و استرس‌زایی است، حال  وقتی شرایط مالی بدتر و بدتر می‌شود، آستانه تحمل از دست می‌رود و نمی شود، صبوری کرد. اصلا چرا باید مصوبات هیات وزیران دیر و یا بدون کارشناسی صادر شود و از همه مهم تر، بی‌توجه به اصل قانون اساسی در مورد این مصوبات، ماه‌ها اجرای آن طول بکشد؟قلیزاده گفت: در شرایط فعلی، اکثریت جایگاه داران زیانده هستند و یا ورشکسته شده‌اند و هر روز مقروض‌تر می‌شوند درحالیکه خدمات بسیار زیادی به مردم و کشور می دهند و باید از درآمد کافی برخوردار باشند تا سطح کیفیت خدمات را حفظ کنند و جایگاه خود را سرپا نگه دارند. مسئولان سریعا باید فکری کنند، چرا که فشارهای مالی این صنف را از پا درآورده است و به خواسته‌های قانونی ایشان بی‌توجهی می‌شود. ادامه این شرایط باعث تعدیل نیرو، کاهش کیفیت خدمات و… می‌شود که باید سریعا مسئولان اقدامی عملی انجام دهند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا