آخرین اخبارگزارش

معاون وزیر تعاون تشریح کرد : فرآیندهای الکترونیکی سامانه جامع روابط کار

اشاره:

به گفته معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزایش شفافیت و رفع فساد‌های احتمالی همچنین تسریع در خدمت‌رسانی به مردم از اهداف مهم راه‌اندازی سامانه جامع روابط کار می‌باشد؛ مقرر است ۵۳ فرآیند در این سامانه اجرا شود.

به گزارش نقش نیوز ،علی‌حسین رعیتی‌فرد از فعال بودن ۱۰ فرآیند الکترونیکی سامانه جامع روابط کار خبر داد و با بیان اینکه ۱۷ فرآیند سامانه جامع روابط کار طراحی شده است، افزود: زیرسامانه ثبت شکایات کارگری – مرحله هیات تشخیص، زیرسامانه دادرسی کار – مرحله بدوی هیات تشخیص، زیرسامانه تعیین صلاحیت شرکت‌های خدماتی، زیرسامانه درخواست و برقراری بیمه بیکاری و زیرسامانه نظارت و قطع مقرری‌بگیران بیمه بیکاری از فرآیند‌های در حال اجرای سامانه جامع روابط کار است. وی، فرآیند برقراری بیمه بیکاری را از مهم‌ترین فرآیند‌های اجرایی سامانه جامع روابط کار برشمرد و گفت: زیرسامانه صلاحیت ایمنی پیمانکاران، زیرسامانه مشاوران و خدمات‌دهندگان حفاظت فنی و ایمنی، زیر سامانه ثبت دادخواست تجدید نظر، زیرسامانه دادرسی کار – مرحله تجدید نظر، هیات حل اختلاف و زیرسامانه جامع آموزش ایمنی کار از دیگر فرآیند‌های راه‌ندازی شده در سامانه جامع روابط کار است.

*********************

شفافیت گردش کار پرونده‌ها؛ مزیت سامانه جامع روابط کار

معاون وزیر تعاون، رصد گردش کار در فرآیند‌های سامانه جامع روابط کار را از ویژگی‌های مهم آن توصیف کرد و افزود: به عنوان مثلا در زیرسامانه تائید صلاحیت شرکت‌های خدماتی با زمان‌بندی کردن مراحل کار و شفافیت در روند کار و پرداخت‌های الکترونیکی، به راحتی می‌توان گردش کار پرونده‌ها را تحلیل و بررسی کرد. وی افزود: زیرسامانه روابط کار که پیچیده و مهم‌ترین زیرسامانه از سامانه جامع روابط کار و حتی در دولت الکترونیک است، از ابتدای ثبت شکایات در مرحله بدوی تا صدور رای در مرحله تجدید نظر، شامل چندین فرآیند بزرگ و پیچیده است که به صورت الکترونیکی بوده و فقط جلسات به صورت حضوری برگزار می‌شود.

خدمات بیمه بیکاری در پاندمی کرونا دورکاری ارائه شد

به گفته رعیتی‌فرد، زیرسامانه بیمه بیکاری از ابتدای درخواست تا برقراری مقرری بیمه بیکاری با استفاده از وب‌سرویس‌های تامین اجتماعی و ثبت احوال، بانک مرکزی به صورت کاملا الکترونیکی در سراسر کشور در حال اجرا است. در دوران کرونا خدمات حوزه بیمه بیکاری بدون حتی یک روز تعطیلی، همکاران اجرایی سراسر کشور به متقاضیان بدون حضور در اداره و با دورکاری خدمت‌رسانی کردند. وی در خصوص ضمانت اجرایی سامانه، اظهار کرد: طبق قوانین مصوب در حوزه دولت الکترونیک و هماهنگی‌های انجام شده با سازمان‌های مرتبط مثل تامین اجتماعی، تشکل‌های کارگری و کارفرمایی اجرای این سامانه تضمین شده و در حال اجرا است.

دیوان عدالت ادرای، آرای سامانه جامع روابط کار را پذیرفته است

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: خوب است بدانید آرا صادر شده توسط سامانه جامع روابط کار مورد تائید دیوان عدالت اداری است. زیرساخت لازم برای ارتباط الکترونیکی سامانه جامع روابط کار با شعبات بدوی و تجدید نظر دیوان عدالت اداری نیز درحال آماده‌سازی است، می‌توان تا پایان سال جاری فرآیند‌های باقیمانده از سامانه جامع روابط کار را اجرایی کرد.

نقشه راهی برای ارتقای جایگاه کارگران

معاون وزیر تعاون در ادامه بر ضرورت ارتقاء جایگاه کارگران تاکید کرد و گفت: قشر عظیم و سرنوشت‌ساز کارگران آن‌گونه که مستحق آن هستند مورد توجه قرار نگرفته‌اند. تلاش نمایندگان کارگران و حضور فعال آنان در مراکز و نهادهای تصمیم‌گیری است که می‌‌تواند تضمین‌کننده آینده‌ای بهتر همراه با رفاه و آسایش مطلوب برای آنان باشد. رعیتی‌فرد با بیان اینکه اهمیت دادن به مباحث سه‌جانبه‌گرایی به مفهوم واقعی آن می‌تواند در تحقق خواسته‌های این قشر عظیم و زحمتکش تأثیر زیادی داشته باشد، خاطرنشان ساخت: تأکیدات مستمر مقام معظم رهبری همواره مبین نقشه راهی برای توجه به خواسته‌های منطقی نیروی کار به منظور حفظ شأن و جایگاه والای این قشر محترم بوده است.

گام‌های استوار برای اهمیت دادن به کارگران

معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پایان تصریح کرد: معاونت روابط کار همراه با سایر بخش‌های حاکمیتی، نقش و جایگاه خاصی را در حفظ و صیانت از نیروی کار، نظارت بر احقاق حقوق حقه کارگران عزیز، تدوین دستورالعمل‌های مبتنی بر قواعد و اصول بین‌المللی در ارتباط با موضوعات ایمنی و حفاظت فنی، رصد مستمر واحدهایی که به دلایل مختلف از جمله تحریم‌های ظالمانه با مشکلاتی در روند تولید مواجه می‌‌شوند، حمایت از کارگرانی که به دلایل مختلف کار خود را از دست داده‌اند، رسیدگی عادلانه به اختلافات کارگران با کارفرمایان و تلاش به منظور رفع اختلافات فی مابین، اندازه‌گیری عوامل زیان‌آور کارگاه و ارائه راهنمایی به منظور حذف یا کاهش این عوامل به‌گونه‌ای که کارگران در محیطی متناسب با قوانین و استانداردهای موجود و به دور از دغدغه و نگرانی بتوانند چرخ‌های تولید را به گردش درآورند، به عهده دارد.

 

گزارش از: حجت سوری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا