امکان افزایش سالانه 10 هزار مگاوات تبادل برق با کشورهای همسایه
وزیر نیرو گفت: در زمان حاضر ظرفیت تبادل حدود سه هزار و ۵۰۰ مگاوات برق با کشورهای همسایه وجود دارد که با برنامهریزیهای انجام شده تا ۱۰ هزار مگاوات قابل توسعه است.
بهگزارش نقش نیوز از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «رضا اردکانیان» در نشست ماهانه اعضای باشگاه نفت و نیرو که به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد، ضمن اشاره به فعالیتهای خوب انجام شده در زمینه گسترش امکان تبادل انرژی با کشورهای همسایه به مدد سرمایهگذاریها و ارتباطهای موجود افزود: اکنون با تمام کشورهایی که مرز زمینی داریم امکان این تبادل به وجود آمده است.
وی با یادآوری سنکرون شدن سیستم برق کشورمان با عراق در سال ۹۸ و پیگیری سنکرون کردن سیستم برق ایران با روسیه از دو مسیر ارمنستان_ گرجستان و نیز جمهوری آذربایجان ادامه داد: هر کدام زودتر به نتیجه برسد عملیاتی خواهد شد.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: مسیر ایران- جمهوری آذربایجان- روسیه، مسیر دستیافتنیتری است و با موافقت هر سه کشور، مهندسان مشاور ایرانی برای مطالعه این کار، انتخاب و قرارداد مربوط تنظیم و امضا شد که اکنون در مسیر اجراست و امید میرود عملیات اجرایی آن زودتر آغاز شود.
اردکانیان گفت: همزمان با روند مذاکره با روسیه و عراق، با توجه به واگذاری مسئولیت کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و افغانستان به وزارت نیرو، مذاکره هایی با طرف افغانستانی هم آغاز و پیشنهادهایی ارائه و پروژههایی تعریف شده که درصددیم در همین دولت با برگزاری اجلاس کمیسیون در کابل، مذاکره های انجام شده را حتی در وضعیت فعلی افغانستان و شرایط استقراری دولت به نتیجه برسانیم تاامکان تبادل انرژی بیشتر شود.
وی با اشاره به پیگیری مذاکره سالهای گذشته با قطر خاطرنشان کرد: مسئولیت کمیسیون همکاریهای مشترک اقتصادی ایران و قطر هم به وزارت نیرو محول شده است.
وزیر نیروبا بیان اینکه کشور در آستانه تدوین خطوط کلی و تفصیل برنامه هفتم توسعه است، ادامه داد: در زمان حاضر، یک میلیون کیلومتر شبکههای انتقال، توزیع و فوق توزیع، حدود ۵۰۰ هزار مگاولت آمپر ظرفیت پستهای فشار قوی و ضعیف و حدود ۸۵ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده نیروگاهی در کشور احداث شده است.
اردکانیان افزود: امروز در شرایطی هستیم که راندمان نیروگاهی کشور در بخش حرارتی با تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی در پایان سال گذشته از مرز ۳۹ درصد عبور کرد.
وی افزود: دستاوردهای خوبی حتی در شرایط مضیقه و تنگناهای ناشی از تحریمها و جنگ اقتصادی در سالهای اخیر فراهم بوده و به اتکای مجموعه فعالیتهای انجام شده در همه ادوار، امروز در شرایطی هستیم که راندمان نیروگاهی کشور در بخش حرارتی با تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی در پایان سال گذشته از مرز ۳۹ درصد عبور کرد و میزان تلفات توزیع در انتهای سال ۹۸ یک رقمی شد و با اقدامهایی نظیر تعویض شبکه هوایی مسی با کابلهای خودنگهدار، استفاده از ترانسهای با تلفات کم و تعویض کنتورهای معیوب، هم اینک به ۹.۲ درصد رسیده است.
وزیرنیرو به اقدامهای صورت گرفته در زمینه هوشمندسازی شبکه برق هم اشاره کرد و گفت: هماینک سیستمهای کنترلی پیشرفته نیروگاهی و پستهای فشار قوی را میتوانیم در داخل بسازیم.
اردکانیان در این ارتباط همچنین به استقرار مرکز پایش هوشمند شبکههای توزیع اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: دیسپاچینگ جدید و پیشرفتهای آماده بهرهبرداری است. در بحث دفاع سایبری در زیرساختهای برق هم کارهای خوبی در حال انجام است.
وی به تحقق دولت الکترونیک در صنعت آب و برق هم پرداخت و با یادآوری اقدامهای صورت گرفته در این زمینه گفت: در عرصه تجدیدپذیرها هرچند تحریمها و نوسان شدید در نرخ ارز موجب کندی آهنگ رو به رشد جلب سرمایه و حتی توقف جلب سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی در برخی بخشها شد، اما تلاش میشود برنامه دولت در این بخش دنبال شود.